Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

İŞTE KAZANANLAR!..

Samsun’da Atakum Belediyesi’nin düzenlendiği, Samsunlu ünlü yazar Vedat Türkali adına verilen Edebiyat ödülleri sahiplerini buldu

İŞTE KAZANANLAR!..
REKLAM ALANI
20 Haziran 2022 17:46

Samsun’da, Atakum Belediyesi tarafından 2022 Vedat Türkali Edebiyat ödül töreni düzenlendi. Roman jüri özel ödülünü ‘Yediler Teknesi’ romanıyla ile Abdullah Aren Çelik, öykü ödülünü ‘Herkesten Uzakta’ ile Kadir Işık, şiir ödülünü ‘Bun’ ile Onur Şahin, ilk roman ödülünü ‘Porselen Bir Mevzu’ ile Gökçe Bilgin, çeviri kurmaca eser ödülünü ‘Yitirilen Cennet’ çevirileriyle Yiğit Yavuz ve Öyküler ile İnci Kut aldı. 2022 Vedat Türkali Edebiyat Onur Ödülü ise Haydar Ergülen’e verildi.

SAMSUNLU SANATÇILAR HATIRLANACAK
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Vedat Türkali’nin Türk edebiyatında önemli bir ismi olduğunu ifade ederek, “Hem doğduğu yıl hem de Türk edebiyatında var olan yeri itibarıyla önemli bir ismi anmak ve onun adına ödül töreni gerçekleştirmek için bir aradayız. Vedat Türkali, Samsunlu ve 1919 yılının Mayıs ayında doğdu. Yazının her alanında eseri var, aynı zamanda siyasal düşün tarihimizin önemli isimlerden birisi. Bu nedenle onun adına iki yıldır ödül töreni düzenliyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Öne çıkarmamız gereken başka Samsunlu sanatçılarımız da var. Onları da hatırlayan ve sanat sahnesinde tutan etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.

SANATA İHTİYACIMIZ VAR
Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’ne bu yıl 480 eserİN başvuru yaptığını açıklayan Başkan Deveci, “Az değil, önemli bir sayı. Sanat bir toplumun bir arada yaşayabilmesinin en güçlü etkenlerinden birisi. Sanat topluma hayat verir. Sanat barış demektir ve en hızlı iletişim araçlarından bir tanesidir. Biz, sanatın barış alanındaki gücünü kullanmak istiyoruz. Ona ihtiyacımızın olduğu yüksek sesle ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.