Dolar 32,4155
Euro 34,8206
Altın 2.430,28
BİST 9.974,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

İSTENMEYEN ADAM HAMİT KILIÇ!

Samsun’un Bafra İlçesi’nde MHP yönetiminin AK Partili belediye yönetimini sert ifadelerle eleştirmesi ve “Bafra’ya talibiz” ısrarı ortalığı karıştırdı

İSTENMEYEN ADAM  HAMİT KILIÇ!
REKLAM ALANI
27 Kasım 2023 07:00 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2023 11:46

Samsun’un Bafra İlçesi’nde MHP İlçe Yönetimi’nin AK Partili belediye başkanı Hamit Kılıç ve yönetimini sert sözlerle eleştirmesi yeni açıklamalarla bambaşka boyut kazandı. MHP İlçe Yönetimi, AK Partili belediye yönetimi ile ‘ortak bir ruh oluşturamadıklarını‘ belirterek, “Biz MHP olarak Bafra’ya talibiz” açıklamasında bulundu.

hamit kılıç

MHP İlçe Başkanı Emin USTA

‘UYUM İÇİNDE DEĞİLİZ’ MESAJI
Bafra’da MHP ve AK Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı‘nda uzun süredir var olduğu belirtilen siyasi çatlak, her geçen gün büyüyor. MHP İlçe Yönetimi’nin özellikle Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a karşı takındığı tavır son açıklamalar ile çatlağı iyice ortaya çıkardı. MHP İlçe Başkanı Emin Usta, AK Partili Belediye Başkanı ile ‘uyum’ sorunu yaşadıklarını belirterek, “Biz parti olarak ilçemizin yönetimine talibiz. Ortak uyum içinde çalışan bir başkan gerekiyor” dedi.

hamit kılıç

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç

BAFRA’DA ‘KILIÇ’LAR ÇEKİLİRKEN
Geçtiğimiz günlerde ilçede Bafrahaber’i ziyaret eden MHP İlçe Başkanı Emin Usta, burada yaptığı açıklamalarla adeta, “Bafra’da MHP ile AK Parti arasında kılıçlar çekildi” dedirtti. Usta, “AK Parti ile ittifak halindeyiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi dahil tam destek verdik. Bu zamana kadar herhangi bir talebimiz olmadı. Başka belediye beklentilerimiz var. Biz Bafra’ya talibiz ve istiyoruz. Bafra’nın son 30 yılına baktığımızda MHP tabanından gelen belediye başkanlarının ilçeyi 20 yıl yönettiğini görüyoruz. Bafra kamuoyunda beklenti bu yönde” diye konuştu.

hamit kılıç

BAHÇELİ İZİN VERDİ: MHP’nin geçmiş dönem Ülkü Ocakları Başkanı Kemal Şahin, Bafra Belediye Başkanlığı aday adaylığını, “Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyin müsadeleri ile” ifadesiyle duyurdu.

‘TALEPLERİMİZ ÇÖZÜLMÜYOR’ TEPKİSİ
Açıklamalarıyla, Bafra’da yerel idare yönetiminde ‘Cumhur İttifakı Ruhu’nun oluşmadığını öne süren Emin Usta, isim vermeden AK Partili Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve yönetimini eleştirdi. Usta, açıklamalarının devamında şunları söyledi:
“Uyum sorunu var mı, var. Bafra’da muhtarlar başta olmak üzere tabanımızın ve bize gelen vatandaşların bazı sorunlarla ilgili taleplerini ilettiğimizde çözülmüyor. Belediye Meclis üyeleri ile bile istişare edilmiyor. Bu da bizleri zor durumda bırakıyor. Sonuçta halk, ‘ittifaksınız’ diyor. Bafra’nın hangi parti çatısı altında seçime gireceğine genel merkezlerimiz karar verecek. İttifakın adayı her iki tarafın ortak adayı olmalı. İttifakın uyum içinde çalışacakları belediye başkanı olmalı.”

İTTİFAKA RAĞMEN MHP’Lİ ADAYLAR
Öte yandan MHP’nin İlkadım ve Bafra ilçelerinde aday adayı çıkartması da Samsun’da Cumhur İttifakı’nda çatlaklar olduğunun adeta göstergesi. MHP’nin Bafra’da çıkardığı son aday ise bir önceki dönem Ülkü Ocakları Başkanı Kemal Şahin oldu. Kemal Şahin, adaylık açıklamasında, “MHP’ye olan bağlılığım ve Ülkücü harekete yıllarımı vermiş olmam, sağlık alanındaki tecrübemle birleşerek Bafra Belediye Başkanlığı görevine talibim. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyin müsadeleri, MHP Bafra İlçe Başkanımız Emin Usta’nin bilgisi dahilinde Bafra Belediye Başkanlığı ‘aday adaylığı’ başvurumu yapmış bulumaktayım” ifadelerini kullandı.

Musa GÜN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.