Dolar 32,5633
Euro 34,9764
Altın 2.428,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İSYANDA!

Samsun’da Onur Ateş Anadolu Lisesi’nin başka bir binaya taşınmak istenmesi velileri ve öğrencileri isyan ettirdi. Konuyla ilgili dava açan avukat, “6 yıl beklediler, 6 ay niye beklemiyorlar” diye sordu

İSYANDA!
REKLAM ALANI
6 Ocak 2022 19:20

Samsun’da Avukat Özgür Odabaş, Atakum ilçesi’ndeki Onur Ateş Anadolu Lisesi’nin dönem ortasında ‘depreme dayanıklı hale getirilmesi’ amacıyla başka bir binaya taşınmasının hem ulaşım hem de ekonomik anlamda mağduriyet yaşatacağını belirterek, “6 yıl önce bu tespit yapılmış. 2 yıldır pandemi sebebiyle okullar kapatılı tutuldu. Bu zamana kadar bu taşınmayı yapmayanlar 6 ay daha niye beklemiyor?” diye zordu.

‘DEPREME DAYANIKLILIK TESTİ’ YAPILDI
Atakum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 22 Aralık 2021 tarihinde Samsun Valiliği’ne gönderdiği yazıda, deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında Onur Ateş Anadolu Lisesi’nin tadilata alınmasına karar verildi. Bunun üzerine yaklaşık bin 250 öğrencinin eğitim aldığı okulun dönem ortasında taşınmasına tepki gecikmedi. Hem veli hem de avukat olan Özgür Odabaş, 6 yıl önce depreme dayanıklılık konusunda bazı test ve ölçümlerin yapılmasına rağmen yaz tatiline 6 ay kala dönem ortasında okulun Atakum İmam Hatip Ortaokulu’na taşınmasına tepki gösterdi.

BÜTÜN PLANLAMALAR ALT ÜST OLDU
Bu durumun hem öğrenci hem de veliler açısından sorun olduğunu dile getiren Avukat Özgür Odabaş, şunları söyledi:

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Valiliğin yazısında okulun ne zaman tadilata alınacağına dair bir bilgi yok. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir başka yetkili okul müdürünü arayıp, 23 Ocak’ta okulun başka bir binaya taşınacağını söylüyor. 11 ve 12’nci sınıfların dershaneleri ona göre ayarlandı. Biz de veliler olarak dershane ve evimizi buna göre konumlandırdık. Alanlı, tramvaya 2 kilometre mesafede ve o okula başka türlü ulaşım şansı yok. Öğrenciler okulun ardından dershaneye gidiyorlar. Bu çocuklar evleri yakın olduğu için servis kullanmıyorlar. Şimdi velilere servis dayatması olacak. Ek bir külfet getirecek. Aynı zamanda servis şirketleri yıl başında programlarını yapıyor. Bu bütün öğrencilerin ve velilerin planlamalarını alt üst eden bir durum oldu.”

YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI’ AÇILDI
Tadilatın yaz tatilinde yapılmasına yönelik taleplerinin olduğuna değinen Odabaş, “Depremden bahsediliyor. 6 yıl önce bu tespit yapılmış. 2 yıldır pandemi sebebiyle okullar zaten kapatılmıştı. Bu zamana kadar bunu yapmadınız da şurada 6 ay niye beklemiyorsunuz? Samsun’da deprem olacak ve yıkıcı olacağı belirtiliyor. O zaman çocukların taşındığı bina değil de Onur Ateş mi yıkılacak sadece? Taşınma işini yaz aylarına erteleyelim. Okulu da daha yakın bir yere taşımak gerekir. Bu çerçevede yürütmeyi durdurma talebiyle İdare Mahkemesi’ne dava açtım. Ben davayı kendim açtım. Veliler de davaya katılıp taraf olacaklar” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.