Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

İYİ Parti Kadın Çalıştayı SAMSUN’DAN BAŞLADI!

İYİ Parti Kadın Kolları’nın Türkiye’nin bir çok ilinde gerçekleştirmeyi planladığı Kadın Çalıştayları’nın ilki Samsun’da başladı. Genel Başkan Meral Akşener, video mesajında önemli açıklamalar yaptı

İYİ Parti Kadın Çalıştayı  SAMSUN’DAN BAŞLADI!
REKLAM ALANI
6 Kasım 2022 15:45

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından kadınların sorunlarını tespit etmek amacıyla düzenlenen Kadın Çalıştayı, Samsun’dan başladı.İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından kadınların sorunlarını tespit etmek amacıyla düzenlenen Kadın Çalıştayı, Samsun’dan başladı. Kentteki bir otelde, ‘Kadın yükselmezse alçalır vatan’ sloganıyla gerçekleştirilen çalıştaya Samsun, Ordu, Sinop, Trabzon, Artvin, Amasya ve Giresun’dan 165 temsilci katıldı.

İYİ Parti

KADIN SORUNLARI AÇIĞA ÇIKARTILACAK
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de kadın cinayetleri, çocuk gelin vakaları, taciz, psikolojik şiddet, tecavüz, çalışma hayatına katılımdaki ayrımcılık ve mobbing gibi birçok sorun alanı bulduğunu söyledi. Hiçbir sorunun üzerine kalıcı ve kapsamlı çözüm önerileriyle gidilmediğini ileri süren Yüksel, “Kadınların yaşadığı sorunlara bugüne dek, dar bir çerçevede çözümler arandı. Bu durum kadınların yaşadığı sorunların tespiti ve çözümü konusunda kurumların, sivil toplumun, meselelere tek bakış açısıyla yaklaşmasına neden oldu. Farklılaşan sorunların tespit edilebilmesinin önüne geçti. Ülkemizin farklı bölgelerinde kadınların yaşadığı sorunları yerel temsilcilerle beraber tespit etmek, bugüne kadar açığa çıkmayan birçok sorunu da ortaya çıkaracak.” dedi.

İYİ Parti

TEŞHİS, NEDELERİ VE ÇÖZÜMLERİ
İYİ Parti kadın çalıştaylarının, bu konuda daha önce bu ölçekte uygulanmamış bir yöntem izleyerek Türkiye’nin 81 şehrindeki kadın sorunlarını yerel katılımcıların söz aldığı platforma taşıdığını anlatan Yüksel, çalıştaylarda tüm şehirlerin temsil edileceğini, şehirlere dair sorunların teşhisi, nedenleri ve çözüm önerilerinin şehrin temsilcileri tarafından belirleneceğini dile getirdi.

İYİ Parti

‘KADIN’ TEMALI BİLDİRGELER
Çalıştayların en önemli çıktısının ulusal politikaya yön vermek olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

“İYİ Parti, cinayetlerle ve tecavüzlerle simgeleşen kadın isimlerinin kent meydanlarına verildiği bir Türkiye yerine, başarılarıyla gündeme gelen kadınların zihinlere kazındığı bir Türkiye’yi oluşturacak. Kadınların ve çocukların daha özgür, mutlu ve güvenli bir toplumda yaşaması için atılması gereken tüm adımları cesaretle atacağız. Ulusal politikaya yön vermek için sizlerin katkılarıyla hazırlanacak kadın temalı il, bölge ve ulusal bildirge oluşturacak. Geniş bir katılımla yapacağımız çalıştaylarımızda pozitif ayrımcılık kaygısıyla kadınlara uygulanan cinsiyet kotası, yüzde 20 olarak erkekler için uygulanacak.”

İYİ Parti

MERAL AKŞENER: İKTİDARA HAZIRIZ!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de çalıştaya video mesaj gönderdi. Akşener, şunları söyledi:

“Kadın yükselmezse alçalır vatan’’ mottosuyla kadın çalıştayları serisine Samsun’dan başlıyoruz. Büyük Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda ve kalkınmasında en büyük itici güç kadının toplumdaki ağırlığının değişimiydi. Ancak ne yazık ki bugün kadınların kaderini değiştiren o büyük cumhuriyet vizyonumuzdan maalesef çok uzaktayız. Türkiye’de birileri kadınları bastırmak, susturmak istiyor. Kadınların farklılaşan sorunlarını ortaya çıkarmak, ortaklaşan sorunlarına da çözüm geliştirmek için çalıştayları düzenliyoruz. Samsun, Antalya, İzmir, Sivas, Erzurum, İstanbul, Kocaeli, Ankara ve Diyarbakır’da toplam dokuz şehirde çalıştaylar düzenleyip, sorun alanlarını titizlikle raporlaştıracağız. Alışılagelenin dışında yüzde 20’lik cinsiyet kotası değerli beyefendiler için uygulandı. Türk kadını güçlü olursa Türkiye de güçlü olur. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılı her alanda çalışan ve üreten kadınlarla yükselecektir. Hep söylediğimiz gibi, enerjimiz ve kadromuzla iktidara hazırız. Katkılarınızla ortaya çıkacak rapor, İyi Parti iktidarında kadın politikalarına yön verecek kılavuz olacaktır.”

İYİ Parti

Kadın Çalıştayı’nın ikincisinin daha sonra belirlenecek tarih ve yerde düzenleneceği bildirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.