Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar “ÖZGÜR BASIN, DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR”

Bedri Yaşar, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar “ÖZGÜR BASIN, DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR”
REKLAM ALANI
3 Mayıs 2020 15:23

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Özgür basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Oysa Türkiye, Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde bu yıl 180 ülke arasında 154’üncü sırada yer aldı. Bu da demokrasimizin içinde bulunduğu vahim durumun en belirgin göstergesidir” dedi.

Basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Yaşar, bu duruma rağmen ülkemizde özgür basından söz etmenin mümkün olmadığı bir dönemden geçildiğini kaydetti.

Türkiye’de son yıllarda gündemden düşmeyen basın özgürlüğü tartışmaları ve yaşatılanlar, özgür bir basına sahip olmadığımızın göstergesi olduğunu söylersem sıkıntının boyutunu bir nebze de olsa ifade etmiş olurum diyen Yaşar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Anayasamıza göre basın özgürdür, sansür edilemez; devlet, basın ve haber alma özgürlüğünü sağlayacak önlemleri almakla yükümlüdür. Ancak bu durum bizim ülkemizde uzun yıllardır maalesef ki böyle değil. Partimiz kuruluş aşamasında bu durumunun boyutunu yaşayarak daha net görmüştür.

“BİLGİ ALMA HAKKI ENGELLENMEMELİ”
Basın emekçilerinin kamu görevi yaptığı tüm dünyaca kabul görmesine rağmen düşüncenin ve suçluyu yazanın cezalandırdığı bir ülke olarak anılmak çok üzücü. Ancak bu durum hep böyle gitmeyecek. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde iyi niyetli düşünmek ve er ya da geç yapılan yanlışların anlaşılacağını umut ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle beğendiğim bir sözle bu anlamlı günün emekçilerini kutlamak ve çalışmalarında başarılar dilemek istiyorum:

“Mücadele edenler her zaman kazanamayabilir; lakin kazananlar her zaman mücadele edenlerdi”
3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.