Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

EBEDİYETE KADAR PARLAYACAKTIR!..’

Samsun Akademik Odalar Birliği(SAOB), Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya sert tepki göstererek, “Ezelden ebede kadar bu anıt bu şehrin kalbinde gurur abidesi olarak bir rozet gibi hep parlayacaktır” açıklaması yaptı

EBEDİYETE KADAR PARLAYACAKTIR!..’
REKLAM ALANI
3 Şubat 2022 19:08 | Son Güncellenme: 3 Şubat 2022 19:25

Samsun’da Odalar‘ın bir araya gelerek oluşturduğu SAOB, Atatürk Onur Anıtı‘na yapılan saldırı ile iglili yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Dönem Sözcüsü Tarık Tarhan imzasıyla yapılan açıkalamada, Atatürk Anıtı’nın Samsun’da ebediyete kadar parlayacağı vurgulandı.

ANAYASANIN İLK 3 MADDESİNE DE SALDIRI
“Bu saldırı, birkaç meczup` un hareketidir, diye geçiştirilemez” denilen açıklamanın devamında ise kısaca şu ifadeler yer aldı:

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK‘ e olan bağlılığımızın nişanesi ve şehrimizin simgesine yapılan bu saldırı aynı zamanda da Anayasamızın değiştirilemez ilk üç maddesine yapılan bir saldırıdır. Bu hareket olsa olsa akıl yoksunu, tarihini idrak edemeyen cahillerin davranışıdır. Milletin yüreğine nakış gibi işlemiş ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olan ebedi bir lideri, onun hatırasına saldırarak yok edemezsiniz, lekeleyemezsiniz. O`na özlem ve minnet duyan her bir insanımızı O`na daha kararlı bir şekilde yakınlaştırırsınız.

‘BU NE BÜYÜK KİN, NE BÜYÜK NEFRETTİR’
Kurtuluş Mücadelesinin başladığı şehirde, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk‘ün anıtını yıkmaya çalışmak, ne büyük kindir, ne büyük nefrettir. Bu ülkeye özgürlüğünü ve Cumhuriyetimizi kazandıran bir liderden, nasıl olur da yüzyıl sonra bile bu kadar korkulur? Yıkmaya çalıştığınız şey; hürriyetimizin, milletimizin, Cumhuriyetimizin Atası. O büyük liderin, o tüm dünyanın saygı duyduğu Büyük Atatürk‘ün fikirlerini YIKAMAYACAKSINIZ!

‘GÜVENLİK GÜÇLERİNİN FARK ETMEMESİ BİR ZAAFİYETTİR’
Bir adım ötesinde sürekli güvenlik güçleri korumasında olan, Bölge İdare Mahkemelerinin, İcra Dairelerinin, yürüme mesafesinde çeşitli siyasi partilere ait binaların bulunduğu, günün 24 saati hareketli olan şehrimizin merkezi olan bir yerde bu saldırının gerçekleşmesi ve bu yapılırken güvenlik güçlerinin fark etmemesi büyük bir zafiyettir. Yetkilileri bu zafiyeti giderme konusunda gerekenleri yapmaya çağırıyoruz.

Bu alçak eylemin sorumlusu olarak yakalanan faillerinin yargı önünde acilen hesap vermelerini, azmettiricileri, işbirlikçilerinin de bir an ortaya çıkarılmasını Samsun halkı olarak bekliyoruz.

Samsun Akademik Odaları Birlikteliği bileşenleri olarak utanarak ve üzülerek söylemek isteriz ki, gücünüz bu kadarına yetebilecek, saldırabileceğiniz ancak heykelleri olabilecek. Ama unutmayın ki Mustafa Kemal Atatürk‘ün; Türk Milletinin gönlündeki tahtını, izindeki azmini, ilkelerine adanmışlığını hiçbir kuvvet yok edemeyecektir.

Ezelden ebede kadar bu anıt bu şehrin kalbinde gurur abidesi olarak bir rozet gibi hep parlayacaktır.

Samsun‘un simgesi Atatürk Anıtı‘ (Onur Anıtı )‘ na yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz.”

Samsun Akademik Odalar Birlikteliği bileşenleri şu odalardan oluştu:

Samsun Barosu, Samsun Noter Odası, Samsun Eczacı Odası, Samsun Tabip Odası, Samsun Diş Hekimleri Odası, Samsun Veteriner Hekimleri Odası, Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Samsun Mimarlar Odası, Samsun Bilgisayar Mühendisleri Odası, Samsun Çevre Mühendisleri Odası, Samsun Elektrik Mühendisleri Odası, Samsun Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Samsun İnşaat Mühendisleri Odası, Samsun İç Mimarlar Odası, Samsun Jeofizik Mühendisleri Odası, Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası, Samsun Kimya Mühendisleri Odası, Samsun Maden Mühendisleri Odası, Samsun Makina Mühendisleri Odası, Samsun Orman Mühendisleri Odası, Samsun Peyzaj Mühendisleri Odası, Samsun Şehir Plancıları Odası, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.