Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

KADİFEKALE’DE İSYAN!

Samsun’da amatör futbola 23 yıldır hizmet veren ve sayısız sporcu yetiştiren Kadifekalespor’da yöneticiler ve gençler, yamalı sahaya mahkum edilmenin isyanını yaşıyor

KADİFEKALE’DE İSYAN!
REKLAM ALANI
8 Ekim 2023 14:13

Samsun’da 23 yıldır sporcu yetiştiren 1984 Kadifekale Spor Kulübü’nün kullanılamaz hale gelen halı sahasında başka yerlerden alınan halılarla yama yapılarak antrenman yapmaya çalışan minik sporcular, büyük bir sakatlık yaşamadan sahalarının yenilenmesini istiyor.

YÖNETİCİLER, MUHTAR, VELİLER
VE SPORCULARDAN ÇAĞRI VAR
Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bulunan 1984 Kadifekale Spor Kulübü’nün çalışmalarını gerçekleştirdiği, 1500 metrekare içerisinde atıl halde bulunan halı sahaya sahip çıkılması çağrısında bulunan kulüp yöneticileri, mahalle muhtarı, veliler ve sporcular, tesislere bakım yapılmasını ve gençlerin daha sağlıklı bir ortamda spor yapmasını istediklerini belirterek, basın açıklamasında bulundu. Başka yerlerden alınan halılarla yapılan yamalarla çocuklara antrenman yaptırdıklarını ifade eden yöneticiler, büyük bir sakatlık yaşanmadan gençlerin daha sağlıklı bir ortamda spor yapması gerektiğini dile getirdiler.

VALİYE VE BAŞKANLARA ÇAĞRI YAPTILAR
Tek isteklerinin çocukların sağlıklı bir ortamda spor yapması olduğunu belirten 1984 Kadifekale Spor Kulübü Başkanı Dursun Güngör, “1984 yılında kurulan bir kulübüz. Bünyemizde 70 çocuk futbol öğreniyor, antrenman yapıyor. Biz bu çocukları sokaklardan koruyup, spora entegre etmek için uğraşıyoruz. Sahamızın durumu içler acısı. Valilik, Büyükşehir ve İlkadım Belediyesi’nden destek bekliyoruz. Bu çocuklara onların da sahip çıkmasını istiyoruz. Şu andaki sahamızın zeminin sağdan soldan halı alarak derme çatma yaptık. Aralara başka halılar koyduk ama maç esnasında çocukların ayağı burkuluyor, düşüyor ve bir yerleri kırılıyor. Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden destek istiyoruz” dedi.

‘HİÇBİR GERİ DÖNÜŞ ALAMADIK’
Onlarca çocuğun uygunsuz ortamda spor yapmaya çalıştığını ifade eden Kadifekale Muhtarı Güven Akan, “Tesisimiz yapıldığı günden bu yana her gün geriye doğru gitti. Muhtar ve mahalleli olarak gittiğimiz tüm yetkililerden hiçbir geri dönüş alamadık. Yetkililere seslenmek istiyorum; bizim çocuklarımız yetim bırakılmasın. Buradaki alanın çocukların spor yapabilmesine uygun hale getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

MİNİK SPORCULAR: SESİMİZİ DUYSUNLAR
Çok zor şartlar altında spor yapmaya çalıştıklarını ifade eden diğer yöneticiler ve minik sporcular ise “Çok kötü bir zeminde spor yapmaya çalışıyoruz. Zemin yüzünden her gün sakatlık yaşanıyor. Bizler de diğer çocuklar gibi düzgün zeminlerde oynayıp, kendimizi geliştirmek istiyoruz. İnşallah yetkililer sesimizi duyar” açıklamasında bulundu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.