Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Kadın ve Erkek Eşitliği Var mı?

Bafra’nın ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor.

Kadın ve Erkek Eşitliği Var mı?
REKLAM ALANI
11 Ekim 2018 11:08 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2018 13:02

Bafralı vatandaşlara bu kez de “kadın ve erkek eşitliği var mı” şeklinde sorduk. Aldığımız cevaplara göre bir kısım erkek ve kadın eşitliğinin olduğunu, bir kısım olmadığını söylüyor.

NEVİN HOKKA

EŞİT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Hayat müşterektir demişler, boşuna da dememişler. Her iki tarafta da sorumluluklar vardır. Hem kadına hem erkeğe görevler düşer. Günümüzde iki tarafa da aynı imkânlar sunuluyor. Bu yüzden eşit olduğunu düşünüyorum.

ÖMER ÖZKUL

KADINLAR DAHA HASSAS OLABİLİYOR

Hakları açısından kadın ve erkek eşittir. Fakat özellikler açısından kadınlar daha hassas olabiliyor. Erkekler olarak kadınların haklarını savunmalıyız. Onlar bu dünyanın en değerli varlıklarıdır.

BATUHAN SÖNMEZ

FİZİKSEL OLARAK FARKLILIKLARIMIZ VAR

Bence eşit değil. Bir erkek olarak kadınlar üstün tutulmalı. Çünkü günümüz Türkiye’sinde bir kadının yaptığı işi erkek, bir erkeğin yaptığı işi kadın yapamaz. Fiziksel olarak da farklılıklarımız tabi ki var. Erkekler kadınlar tarafından yönetilmeyi sevmedikleri için hep bir adım arkadan geliyorlar. Bu geçmişten günümüze böyle gelişmiş bulunuyor. Ancak eşit olsa dengeler illaki bozulur.

ALİ KANDIRA

OLMASI GEREKEN DE BU

Kadın erkek ayrımının olmadığını düşünerek ten eşitliğin olduğuna inanıyorum. Erkeğe sunulan her hakka kadınlar da sahip. Zaten olması gereken de budur.

HAYAL TABAK

BU EŞİTLİK DAHA DA İYİLEŞEREK DEVAM EDER

Günümüzde kadınlar, hemen hemen her konuda aktifler. Hatta bazı durumlarda kadınlar erkeklerden daha ön planda bulunuyor. Bence olmasını gereken de bu. Kadınlar erkeklerden daha üstün olmalılar demiyorum. Sadece erkeklerin aktif oldukları kadar kadınlarında aktif olmasını istiyorum ve bunu doğru buluyorum. Şu an da eşit gibi duruyor. Umarım bu eşitlik daha da iyileşerek devam eder.

SÜLEYMAN ERDOĞAN

FAZLASI VAR EKSİĞİ YOK

Bence kadın ve erkek eşitliği fazla yok fakat olması lazım. Son zamanlarda kadınların erkeklerden biraz daha üstünlüğü var. Fazlası var eksiği yok yani. Zaten hükümetimizin kadınlara vermiş olduğu imkânlar daha fazla. Şöyle bir husus da var. Kadınlarımızın biraz olsun rahatlığa düşkünlüğü var. Yani bu imkânları suistimal edenler veya lehine kullananlar da var.

OGÜN CÜRE

TAM OLARAK YOK

Bence tam olarak yok. Kadınlar daha çok el üstünde tutuluyor. Ve genelde geçim sıkıntısını erkekler çekmek zorunda kalıyor. Asker desen, askere erkekler gidiyor. Çalışan kadınlar da var. Evde durmayıp sosyal hayatta veya iş hayatı içerisinde bulunanları da var ama evde duranları da çok. Bu yüzden geçim sıkıntısı içerisinde bulunan erkek oluyor. Mesela düğün yapılacaksa bunun giderini en çok erkek ödüyor. Burada bile eşitlik söz konusu değil.

SONER ÖZTÜRK

EŞİTLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

Bir eşitlik söz konusu değil bence. En basit örneği verecek olursam, kız arkadaşımla benim aramda benim daha üstün olduğumu söyleyebilirim. Bir erkek olarak bunun böyle olmasını istiyorum.

YUSUF GENÇ

KADINLAR ÜSTÜN OLAN TARAF OLMALIDIR

Bence kadınlar daha üstün ve avantajlı. Genele baktığımızda durum böyle diye düşünüyorum. Fakat şu konu kadınlar açısından üzücü bir durum. Geceleri dışarı çıkmak istediklerinde özgürce dolaşmakta veya bir yere gitmekte sıkıntı yaşıyorlar. Bu da bazı kendisini bilmeyen erkekler yüzünden kaynaklanıyor. Kadınlara bu konuda erkekler kadar rahat olamıyorlar. Bu yönden baktığımda da erkeklerin bu konuda üstün olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu üstünlük iyi bir şey değil. Tamamen yanlış bir durum. Kadınlar da özgürce ve tek başına dışarıda gezebilmeliler. Bunun harici kadınların üstün ve avantajlı olması bence doğru olan bir şey. O yüzden aramızda eşitliğin olmadığını, hatta olmaması gerektiğini söyleyebilirim.

VEYSEL DENİZ

BENCE EŞİTLİK YOK

Bence eşitlik yok. Erkeklerin biraz daha üstün olduğunu, bayanların biraz daha rahat olduğunu düşünüyorum.  Erkek genelde “evin direği” olarak nitelendirdiğimiz, sorumluluk sahibi ve geçim konusunu üstlenen taraf olduğu için düşüncem bu şekilde.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.