Dolar 32,5607
Euro 34,8793
Altın 2.437,16
BİST 9.712,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

KADINLAR BANDOSU ONLAR İÇİN YÜRÜDÜ!

Samsun’da kadınlar bandosu eşliğinde Engelliler Farkındalık Yürüyüşü yapıldı

KADINLAR BANDOSU  ONLAR İÇİN YÜRÜDÜ!
REKLAM ALANI
17 Mayıs 2023 18:08

Samsun’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla farklı etkinlikler düzenlendi. Atakum Belediyesi ile Atakum Kent Konseyi iş birliği engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

MARŞLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER
Renkli anların yaşandığı yürüyüşte Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı ise yürüyüşe çaldıkları marşlara eşlik etti. Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı Türkiş mevkisinden başlayan yürüyüş Çobanlı İskelesi’nde son buldu. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve eşi Gülay Deveci de yürüyerek insanlara farkındalık mesajı verdi.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI
Yürüyüş sonunda konuşma yapan Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Nadide Döktür, şunları söyledi:

“Ne kadar gerek sosyal medyada gerekse alanlarda engelliler, farkındalık, sevgi, saygı vb. kavramları çokça duysak dahi gerçek tablo hiç de öyle sanıldığı gibi değildir. Engelliler ötekileştirilmekte, kendisine verilen sadakalarla yetinmesini istenmektedir. Engellilere reva görülen sadaka anlayışını kabul etmiyoruz. Engellilere yönelik yapılacak her çalışmanın insan hakları temelinde değerlendirilmesini, kanunlarda gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve insan onuruna yakışır şekilde garanti altına alınmasını istiyoruz. Yakın zamanda gündemde yer alan engelli öğretmen atamalarında ‘Sen engelli misin? Hiç engelliye benzemiyorsun!’ anlayışını kınıyoruz.

‘ÖZNE BİZİZ, YÖNETEN BİZ OLACAĞIZ’
Hayatın her alanında ötekileştirilen, ‘sen engellisin yapamazsın’ anlayışıyla dün nasıl mücadele ettiysek bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz. Öznenin yani bizlerin yok sayıldığı ortamda oluşturulan genelgeler, yönetmelikler, kanunlar ve kurumlar çözüm olmaktan öte bizlerin ayağına bağ olmakta; daha büyük problemleri peşinde getirmektedir. Yerelden, genele engellilerle ilgili alınacak her kararda engellilerin katılımıyla karar alınması artık zaruridir ve artık ne zaman ne de sabrımız kalmamıştır. Zaman, hayatı ‘erişilebilir’ hale getirmenin zamanıdır. Bugün burada bulunan, kulak veren herkesi dayanışmaya davet ediyoruz. Mücadeleyi büyütmeye, umudu örgütlemeye el verin. Özne bizsek yöneten de biz olacağız.”
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.