Dolar 32,5872
Euro 34,8439
Altın 2.499,17
BİST 9.658,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

KADINLAR DAYANIŞMAYI BÜYÜTÜYOR!

Samsun’da, Atakum Belediyesi’nin kadınların ihtiyaç duyabileceği sosyal, psikolojik, ekonomik, hukuki desteği sağlayan Özgecan Kadın Danışma Merkezi, kadınlarla dayanışmayı büyütüyor

KADINLAR DAYANIŞMAYI BÜYÜTÜYOR!
REKLAM ALANI
15 Mayıs 2023 17:23

Samsun’da kadınların yaşadıkları sosyal, psikolojik, ekonomik, hukuki ve geleneksel sorunlarla baş edebilmeleri ve katılımcı, üretken, kendi kendilerine yeterli hale gelmeleri amacı ile koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilitasyon hizmetleriyle kadınların yanında olan Özgecan Danışma Merkezi, faaliyete geçtiği 8 Mart 2023 tarihinden bu yana kadınlara ihtiyaç duydukları alanlarda destek vermeye devam ediyor.

‘KADINLARA KAPIMIZ AÇIK’
Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açılan stantla daha fazla kadına ulaştıklarını söyleyen Özgecan Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü Hicran Karadoğan, “Samsun’un her yerinden gelen kadınlara kapımız açık. Çünkü kadın dayanışmasına ve iş birliğine gerçekten de inanıyoruz” dedi.

PSİKOLOJİK VE HUKUKİ DESTEK
Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin faaliyete geçişiyle alakalı bilgi veren Karadoğan, şunları söyledi:

“Atakum Belediyesi’ne bağlı olarak çalışıyoruz. Atakum Belediyesi’nin kadın dernekleriyle yapmış olduğu iş birliğiyle kadının güçlenmesi alanında diğer kurumlara yönelik bir izleme ve değerlendirme çalışması yaptık. Çalışma sonrasında bugüne kadar Samsun’da şiddet mağduru, psikososyal desteğe ihtiyacı olan kadınların başvurabilecekleri bir merkez olmadığını gördük. Atakum Belediyesi ile yapılan istişareler sonrasında da bu merkezin açılmasına karar verildi. Daha öncesinde Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi de kadınlara psikososyal destek veren değil, kültürel ve sosyal faaliyetler sunan bir merkezdi. Bölgenin kadınlar tarafından biliniyor olması daha da fazla kadına ulaşmamıza destek oldu. Böylece kadınların psikolojik, hukuki destek alabilecekleri bir merkez kurduk. Yönergemiz de bu doğrultuda hazırlandı.

Özgecan Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü Hicran Karadoğan

YEŞİLYURT AVM’DE TANITIM STANDI
Bu anlamda aslında Özgecan Kadın Danışma Merkezi, bir yerel yönetimin mali ve insan kaynağı açısından desteklediği Samsun’un ilk merkez olduğunu söyleyebiliriz. Biz bu merkezi kurduktan sonra sadece kendi çevresindeki kadınların değil, şehrin başka yerlerinde yaşayan kadınların da gelebileceği bir nokta olmayı amaçladık. Bunun için de tanıtım faaliyetlerimize ağırlık verdik. Yeşilyurt AVM’de kurduğumuz stantla üç gün boyunca Özgecan Kadın Danışma Merkezimizi anlattık.”

ŞİDDET ÖNLEME VE İZLEME MERKEZİ
Şiddet mağduru veya özel ihtiyaç sahibi olan kadınların Özgecan Kadın Danışma Merkezi’ne sosyal medya, telefon, mail veya yüz yüze başvuru yapabildiklerini kaydeden Karadoğan, “Bir kadın merkezimize geldiği zaman öncelikle sosyal hizmet uzmanımız ve psikoloğumuzla görüşme gerçekleştiriyor. Onu dinleyerek birlikte bir ihtiyaç analizi yapıyoruz. Acil bir müdahale gerekiyorsa, bu anlamda yasal mevzuat çerçevesinde Samsun’da da var olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM) yönlendiriyoruz. Yine gerekirse kolluk güçleriyle de iş birliği yapıyoruz. Bunların yanında da maddi bir ihtiyaç durumu varsa hem Atakum Kaymakamlığımızın hem de Atakum Belediyemizin sosyal yardımlaşma birimlerinden gerekli desteği sağlıyoruz. Daha sonraki zamanda da müracaatçılarımızla ilişkilerimiz devam ediyor. Merkezimizde güçlenme anlamında yapılan çalışmalara da davet ediyoruz. Bu anlamda süreci takip edilen bir vaka olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.