Dolar 32,5872
Euro 34,8381
Altın 2.508,91
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

KADINLAR DÜNÜMÜZ BUGÜNÜMÜZ VE YARINLARIMIZDIR

Bafra Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajını yayınladı

KADINLAR DÜNÜMÜZ BUGÜNÜMÜZ VE YARINLARIMIZDIR
REKLAM ALANI
8 Mart 2017 12:37

Dünya kadınlar gününün tarihi 8 Mart 1857 tarihinde Amerika’da yaşanan işçilerin hak arama mücadelesinde 129 kadın işçinin ölümüyle sonuçlanan çok acı bir olaya dayanmaktadır. Bu tarihten sonra da pek çok mücadele yapılmış ve sonucunda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak anılmasını kabul etmiştir. Bu anlamıyla da her yıl kutladığımız 8 Mart dünya kadınlar günü tüm dünyanın çeşitli etkinliklerle kutladığı uluslararası bir gündür. 8 Mart Dünya kadınlar gününü insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi mücadelesinin yanında kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının da kutlandığı bir gün olarak görmekte ve 8 Martı, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemlerini ifade ettikleri bir gün olarak kabul etmekteyim.

Aile dokusunun temelini teşkil eden, doğumumuzdan ölene dek bizi karşılıksız seven, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olan kadınlarımız toplumumuzun temel taşlarıdır. Başta Kurtuluş Savaşımız olmak üzere Cumhuriyetimizin odak noktasında yer almışlar ve bugünlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır.

 

Kendi tarihimizde, medeniyetimizde, kültürümüzde kadının toplumdaki seçkin yerine ilişkin çok sayıda örnek bulunmaktadır. Terken Hatun’dan Hayme Ana’ya, Nene Hatun’dan Kara Fatma’ya kadar, tarihimizde, mücadeleleriyle, azimleriyle, dirayetleriyle efsane haline gelmiş nice kadınlarımız vardır. Tarihimizde ki bu seçkin örnekler bugünlerde de kendini şehit annelerimiz, şehit eşleri, şehitlerimizin kız kardeşleri olarak göstermektedir.

Tüm bu seçkin örneklerimize, Peygamberimizin (Cennet annelerin ayakları altındadır) sözüne rağmen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ne yazık ki kadına şiddete şahit olmaktayız. Kadın ayrımcılığı yaşamakta, kız çocuklarımızın erken evlendirilmesi, okullara gönderilmemesi gibi yanlışlıklar yapılmaktadır. Biliyoruz ki;  Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır.
Kadınlarımızın pek çok problemi sadece 8 Mart günü hatırladığımız konular olmamalı her gün bu konularla mücadele etmeliyiz.  Kadınlarımız sadece anne olarak ve evin içinde değil iş, siyaset ve toplumsal hayatımızda da çok önemli bir role sahiptirler bu yönleriyle de üreten insanlardır. Kısacası kadınlarımız dünümüz, bugünümüz ve yarınlarımızdır.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, başta şehit annelerimiz, şehit eşleri ve kız kardeşleri olmak üzere saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum. Kadınlarımıza yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabır için çok teşekkür ediyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.