Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

KAFASINA GÜĞÜMLE VURDU!

Samsun’da bir patron duş almayan işçinin kafasına su dolu güğümle vurdu.

KAFASINA GÜĞÜMLE VURDU!
REKLAM ALANI
18 Ocak 2019 18:58 | Son Güncellenme: 18 Ocak 2019 19:02

Samsun’da bir parton duş almayan işçinin kafasına su dolu güğümle vurdu. 2016 yılında yaşanan olayla ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan dava 7. Asliye Ceza Mahkemesince karara bağlandı.

Davada güğüm alünminyum güğüm suç aleti sayıldı. İş yeri sahibi A.İ.B. ile müşteki E.B.’nin akraba olduğu belirtildi. A.İ.B. verdiği ifade de, “”Bir gün önce banyo yapacağına söz vermişti. Neden banyo yapmadığını sordum, ‘Nasıl banyo yapacağım, su mu var?’ dedi. Ben de sobanın üstündeki içinde ılık su olan küçük güğümü gösterdim. ‘Bu güğümdeki suyla banyo yapabilirsin.’ dedim. Kendisi manevra yaptı, R.D. araya girdi. Araya girmeseydi kendimi onun elinden kurtaramazdım. Daha sonra şikayetçi olmuş. Karakolda burnunun kanamış olduğunu söylediler. Burnunun nasıl kanadığını bilmiyorum, suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum.” dedi. E.B. ise havaların kötü olduğu için şofben suyu ısıtmadığını söyleyerek patronunun kendisine duş alacaksın diye bağırdığını söyledi. E.B. şunları kaydetti; “Ben de elimi kaldırarak, ‘Ne bağırıyorsun, bana bağıramazsın.’ dedim. Sonra güğümü eline aldı. Güğümü bıraktıktan sonra tekme tokat kafama vurmaya başladı. Aramızda uzlaştık, şikayetçi değilim, çalışmış olduğum aylıkları alamadım, bu zararımı ödemedi, zarar talebim yoktur.” Tanık R.D. ise patronu A.İ.B.’nin sobanın üzerindeki güğümü alarak suyu önce E.B.’nin üzerine döktüğünü daha sonrada kafasına vurduğunu belirtti.

Mahkeme hakimi, “Sanığın birçok defa banyo yapma konusunda uyarmasına rağmen olay tarihinde müştekinin duş almayarak şantiyeye gelmesine sinirlendiğinin, sobanın üzerindeki alüminyum güğümü alarak müştekiye vurduğunun, müştekinin basit tıbbi müdahaleyle iyileşebilecek şekilde yaralandığının sabit olduğunun anlaşıldığı” gerekçesiyle A.İ.B’nin  basit yaralama suçundan cezalandırılmasına karar verdi. Eylemin işlendiği suç aleti güğüm silah sayıldı, sanığın fiilden sonra ve yargılama sürecindeki saygılı tutum ve davranışları ile ekonomik ve sosyal durumu dikkate alınarak 3 bin lira para cezası verilmesine hükmedildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.