Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

KAHREDEN GÖRÜNTÜLER!

Sinop açıklarında ölen 13 yunus balığı için Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından araştırma başlatıldı

KAHREDEN GÖRÜNTÜLER!
REKLAM ALANI
21 Mart 2022 19:42

Sinop açıklarında ölen 13 yunus balığı için Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından araştırma başlatıldı. Sinop Üniversitesi Araştırma Görevlisi Uğur Özsandıkçı, yunus ölümlerinin Sinop için de sıradan bir vaka olmadığını belirtti.

ÖLÜM SEBEBLERİ ARAŞTIRILIYOR
Sinop’un Akliman sahilinde yürüyüş yaparken sahilde ölü yunusları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine gelen Sinop Belediyesi ekipleri ile Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi yetkilileri, yunuslarla ilgili inceleme yaptı. Sayılarının 13 olduğu belirlenen yunuslardan 4’ü alınabildi. Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi yetkilileri, yunusların ölüm sebeplerinin araştırılması için kamyonete yükleyerek fakülteye sevk etti.

TOPLU ÖLÜMLER Mİ?
Sinop Üniversitesi Araştırma Görevlisi Uğur Özsandıkçı, “Aldığımız 4 tanesini de muhtemelen yarına inceleyip ne olduğunu anlamaya çalışacağız. Fırtınadan değil, şöyle. Bunlar şimdi geçen hafta, bunlar tabi tamamen senaryolar. Farklı zamanlarda yani bir, iki, üç gün içinde ölüp o sert fırtınayla beraber de ölüleri karaya sürüklenmiş olabilir. Yoksa fırtınadan ölme gibi bir durumları olmaz. Dediğim gibi 13 rakamı toplu ölüm sayılabilir ama bunların neyden kaynaklandığını şimdi Karadeniz’de 3 tane yunus türü yaşıyor. Bunlar afalina, tırtak ve mutur. Tırtak bizim şimdi burada bulduğumuz karaya vuran türler daha çok açık deniz türü olarak bilindiği için daha çok açık denizde avcılık yapan gırgır çevirme ağlarıyla etkileşime giriyor. O yönde bir etkileşim var mı yok mu ona bakmaya çalışacağız ilk başta, boğulma ibaresi var mı yok mu. Yoksa diğer alternatifleri değerlendirmeye çalışacağız” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.