Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Kamuda VİRÜS SALGINI BÜYÜYOR

Samsun Tarım Müdürlüğü’nde 6 personelin korona virüs testinin pozitif çıktığı iddialarına Müdür İbrahim Sağlam, “2 pozitif vakamız var” diyerek, cevapladı. İddiaya göre Bafra Adliyesi’nde ise bir memurun, SAMULAŞ’ta görevli bir vatmanın testi pozitif çıktı.

Kamuda VİRÜS SALGINI BÜYÜYOR
REKLAM ALANI
28 Haziran 2020 16:28 | Son Güncellenme: 28 Haziran 2020 16:35

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde görev yapan bir güvenlikçi ile güvenlik şefinin korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından müdürlük bünyesinde filyasyon ekipleri tarafından çalışma başlatılmıştı. Kurumda pozitif vaka sayısının 6’ya yükseldiği, 3 güvenlikçi personel ve bir şoförde de yapılan Covid-19 testi pozitif çıktığı iddia edilmişti.

6 VAKA DEĞİL 2 VAKA VAR
Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Müdür İbrahim Sağlam, “26 Haziran 2020 tarihli bazı basın yayın organlarında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle ilgili olarak ‘korona testi yapılan personelde pozitif vaka sayısının 6’ya yükseldiği’ yönünde haberler çıkmıştır. Söz konusu haberdeki bilgiler abartılı olup, olayın gerçeği ve ayrıntısı aşağıdaki gibidir.

Müdürlüğümüzde korona testi pozitif çıkan bir personelin tespiti sonrasında yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda test yapılan personel arasında bir personelin daha testi pozitif çıkmıştır. Test yapılan diğer personelin testleri ise negatif çıkmıştır. Sonuç olarak şu anda İl Müdürlüğümüzde korona testi pozitif çıkmış ‘2 personel’ bulunmakta olup başka personelde korona tespit edilmemiştir” dedi.

BAFRA ADLİYESİ ALARMA GEÇTİ
Diğer yandan Bafra Adliyesi’nde çalışan bir memurun da Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine adliyede diğer personellere de test yapıldı. Testi pozitif çıkan personelin adliyede kimlerle temasta olduğu filyasyon ekipleri tarafından tespiti yapılırken, diğer görevli memurlar da teste tabi tutuldu. Bafra Adliyesi’nde çok sayıda personele koronavirüsü testi yapılırken, pozitif vakaya rastlanmadığı öğrenildi.

SAMULAŞTA 3 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA İDDİASI
SAMULAŞ’ta vatman olarak görev yapan ve her gün binlerce insanı taşıyan personelin de Covid-19 testinin pozitif çıktığı iddia edildi. İddiaya göre, vatmanın ilk olarak korona virüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı, ilk testin negatif çıktığı öne sürüldü. Sonrasında ise ikinci test yapıldı. İkinci testte vatmanın korona virüs salgınına yakalandığı tespit edildi. Vatmanla yakın temas içerisinde olduğu düşünülen 3 kişinin de gözlem altında tutulduğu iddia edilirken, SAMULAŞ Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili kamuoyuna resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak/H.Halk Gazetesi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.