Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KARADENİZ ‘ÇÖPLÜK’ GİBİ!

Türkiye 1-7 Haziran Çevre Haftası dolayısıyla su altı teknolojisi öğrencileri denizden çuvallar dolusu çöp çıkardı. Atılmış alkol şişelerini kendine yuva yapan balıklar ise vicdanları acıttı

KARADENİZ ‘ÇÖPLÜK’ GİBİ!
REKLAM ALANI
1 Haziran 2022 16:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürdürülebilir, doğa ile uyumlu ve daha temiz yaşam vurgusuyla imzaladığı genelge ile 1- 7 Haziran tarihlerinde kutlanan Türkiye Çevre Haftası etkinliklerinde Sinop Üniversitesi Su Altı Teknolojisi öğrencileri çuvallarla birlikte denize daldı. Kısa sürede sadece kıyı kesiminden yüzlerce alkol şişesi ve pet şişesi toplayan dalgıçlar, doldurdukları çuvalı karaya çıkardı. Denizden balıkçı ağları, cep telefonu, dubalar ve levhalar çıktığı görüldü.

‘BU TABLOYU BEKLEMİYORDUK’
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Livaoğlu, “81 ilimizde bakanlığımızca faaliyetler düzenleniyor. Biz de bu faaliyetler çerçevesinde bu haftanın her gününe yerleştirilmek üzere faaliyetler düzenliyoruz. Faaliyetlerin ilki bugün çevre bilincini çevreye ait duyarlılığı arttırmak adına deniz içerisinden temizlik faaliyetini düzenledik. Tabii, gördüğümüz manzara çok iç açıcı değil. Burada bugüne kadar yapılmış olan hataların tekrar üretmemesi ve çıkan malzemelerin tümü halkımız tarafından görüldükten sonra duyarlılığın biraz daha artacağı kanaatindeyim. Ben böyle bir tablo beklemiyordum açıkçası. Birkaç bir şey çıkar diye hesap ediyorduk ama bu kadar kısa sürede böyle bir malzemenin çıkmış olması en basit ifadeyle facia” dedi.

LASTİK, ALKOL ŞİŞELERİ, BIÇAKLAR…
Su Altı Teknolojisi öğrencisi Kenan Can, “Bizim denizde ilginç bulduğumuz şey su altında olmaması gereken nesnelerin su altında bulunmasıydı. Tamamıyla su altını gereksiz kirleterek doğaya çok büyük zararlar veriyor. Bulunmaması gereken lastik, alkol şişeleri, bıçaklar, telefon gibi şeyler. Balıklar artık kendilerine bu nesnelerin içine yuva yapmışlar. Biz bu şişeleri çıkarırken içinden balıklar çıktı. Artık kendilerine yuva yapmışlar” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.