Dolar 32,5959
Euro 34,8272
Altın 2.498,18
BİST 9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

KARADENİZ, TİYATRO İLE COŞACAK…

Başkanlığı Samsun Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar’ın yaptığı Karadeniz Tiyatro Kooperatifi, bir ilke imza atarak Gümüşhane’de 1’inci Açık Hava Tiyatro Festivali’ne imza attı

KARADENİZ, TİYATRO İLE COŞACAK…
REKLAM ALANI
20 Haziran 2021 15:31

29 Mart 2021’de, genel merkezi Samsun olarak, Amasya İlinden İris Sanat Tiyatrosu, Gümüşhane ilinden Yankı Kumpanya, Giresun ilinden Kayıp Oyuncular, Trabzon ilinden Tiyatro Panki, Samsun ilinden Karma Sahne, Hayal Atölyesi Tiyatrosu ve Düşevi Oyuncuları’nın ortak olarak kurduğu Karadeniz Tiyatro Kooperatifi, kuruluşundan 2.5 ay sonra ilk projesini gerçekleştirdi.

GÜMÜŞHANE’DE ‘TİYATRO’ GÜNLERİ
Kooperatif, Gümüşhane İlinde faaliyet gösteren ve sahnesini yeni açan Yankı Kumpanya ve Genel Sanat Yönetmeni Mesut Budak’ın alt yapısını hazırladığı, Gümüşhane Belediyesi’nin desteklediği Gümüşhane Belediyesi 1’inci Açık Hava Tiyatro Festivali, 16 Haziran’da sanatseverlere ‘Merhaba’ dedi. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile GÜMSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt’un da şahsi destekleriyle Karadeniz Tiyatro Kooperatifi’nin düzenlediği Tiyatro Festivali, ilk günden büyük ilgi gördü.

PANDEMİYE RAĞMEN 500 KİŞİ
Pandemi döneminde olmasına rağmen düzenlenen festival, açılış korteji ve gösterilerinin ardından 16 Haziran günü Ferdi Akarnur, Kayra Şenocak, Pelin Öztekin ve Dost Elver’in rol aldığı Tiyatro Temaşanın ‘Seni Unutmak İstemedim ki’ adlı oyun ile başladı. Gümüşhaneliler, pandemi kurallarına uygun düzenlenen festivaldaki ilk gösterime büyük ilgi gösterdi ve oyuna 500 kişi izledi.

RASİM ÖZTEKİN UNUTULMADI
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, şehrinde tiyatro festivali düzenliyor olmanın mutluluğu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, Karadeniz Tiyatro Kooperatifi yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Ercan Çimen ayrıca, açılış organizasyonunu yapan PAT Atölye’ye, Tiyatro Temaşa’ya da teşekkür ederken geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz ünlü tiyatrocu Rasim Öztekin’e saygı amacıyla kızı Pelin Öztekin’e plaket takdim etti.

KAYNAR: BÖLGEDE SANAT ARTACAK
Karadeniz Tiyatro Kooperatifi Başkanı Samsunlu tiyatrocu Cem Kaynar ise kooperatif olarak Karadeniz Bölgesi’nde birçok İlde bu ve benzeri projeleri hayata geçireceklerini belirterek, “Gümüşhane Festivali, bizim için öncü bir organizasyon oldu. Karadeniz Bölgesi’nin tamamında tiyatroyu yaygınlaştırmak, böylece bölgenin sanatsal kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz. Kooperatifimiz, bu yöndeki çabalarını artırarak sürdürecektir” dedi.

YAZ AYLARI BOYUNCA FESTİVAL
Gümüşhane’deki festival, 23 Haziran’da Yankı Kumpanya’nın Kamuranın Melekleri, 30 Haziran’da Tiyatro Panki’nin Aldatan Oyun, 7 Temmuz’da Düşevi Oyuncuları’nın Bir Kadın Uyanıyor, 14 Temmuz7da İris Sanat Tiyatrosu’nun Darbeli Çocuklar, 28 Temmuz’da Hayal Atölyesi Tiyatrosu’ Kahvede Şenlik Var, 4 Ağustos’ta Yankı Kumpanyası’nın Boş Tuval, 11 Ağustos’ta Uygur Kardeşler’in Hey Gidi Günler, 18 Ağustos’ta Karma Sahne’nin Kadınlar, Filler Ve Saireler, 25 Ağustos’ta Yankı Kumpanya’nın Aşkın Anatomisi ile devam edecek. Festival boyunca ayrıca çocuk oyunları ve etkinlikleri olacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.