Dolar 32,4746
Euro 34,8116
Altın 2.441,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Karadeniz’de batan gemiden 6 kişi kurtarıldı

Karadeniz’de batan gemiden 6 kişinin kurtarıldığı, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Karadeniz’de batan gemiden 6 kişi kurtarıldı
REKLAM ALANI
7 Ocak 2019 13:13

Samsun’a 80 mil(130 km) mesafede batan Panama bandıralı gemiden kurtarılan 4 kişi Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı helikopteri ile Samsun-Çarşamba Havaalanına getirilerek hastanelere kaldırıldı. Ekiplerce 2 kişinin daha kurtarıldığı, 1 kişinin de cesedine ulaşıldığı bildirildi.

 

Samsun Valiliğinden yapılan son açıklamada, “Kurtarma çalışmalarında an itibariyle canlı olarak kurtarılan mürettebat sayısı 6 olup 1 mürettebatın da cansız bedeni ekiplerimiz tarafından denizden alınmıştır. Kurtarma faaliyeti devam etmektedir. Bahse konu gemide toplam 13 mürettebat bulunmakta ve bunların 9’u Ukrayna, 2 si Azerbaycan, 2’sinin de Rus uyruklu olduğu bilgisi alınmıştır” denildi. 

Konuyla ilgili Samsun Valiliğinin açıklaması şöyle: 

“Bugün sabah saat 08.10’da Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Samsun açığı 80 mil mesafede ‘Volgo Balt 214’ Panama Bayraklı, 8841644 IMO Numaralı Volga-Balt 214 isimli kuru yük gemisinden tehlike sinyali almıştır. 08.50’de Samsun ve Sinop’tan iki kurtarma gemisi hareket etmiş fakat Samsun’dan çıkan gemi hava şartları nedeniyle geri dönmüştür. Diğeri intikale devam etmektedir. 09.05’te kurtarma helikopteri Çarşamba Havalimanından kalkış yapmış, saat 09.54’te olay yerinde 3 adet can salı ve içlerinde insanların olduğunu rapor etmiştir. Bahse konu gemide toplam 13 mürettebat olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Kurtarma helikopterimiz 6 kişiyi sağ olarak kurtarmıştır. 1 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştır. Ayrıca, 1 uçak, 4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkör, 2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam etmektedir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.