Dolar 32,4933
Euro 34,7433
Altın 2.421,74
BİST 9.673,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘KARDEŞ ŞEHİR’ SEVİNCİ!

Samsun’un Bafra ile Kosova’nın Ferizaj belediyeleri ‘kardeş şehir’ ilan edilirken Bafra Kosovalılar Derneği’nden ‘teşekkür’ açıklaması yapıldı

‘KARDEŞ ŞEHİR’ SEVİNCİ!
REKLAM ALANI
1 Kasım 2022 16:42

Samsun’un Bafra ilçesi’nde Belediye Meclisi’nin son toplantısında alınan karar gereği Kosova’nın Ferizaj Belediyesi ‘kardeş şehir’ ilan edildi. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Bafra Kosovalılar Derneği Başkanı Avukat Yunus Gün, “Kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

BAFRALI KOSOVA GÖÇMENLERİ MEMNUN
Kosova’nın önemli bir şehri olan Ferizaj’ın ‘kardeş şehir’ ilan edilmesinin Bafra’da yaşayan 20 bin Kosova göçmenini son derece mutlu ettiğini söyleyen Bafra Kosovalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Yunus Gün, “Bu yönde ilk adımı Kosova ziyaretimizde OBE-TURKOS Derneği ile aramızda imzalanan ekonomik, kültürel, eğtiimsel ve sportif faaliyetleri içeren iş birliği anlaşması imzasıyla atmıştık” dedi.

FERİZAJ-SAMSUN İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ
Protokolün imzalanmasının ardından Kosova Ferizaj Belediyesi ve aynı zamanda Kosova Belediyeler Birliği Başkanı olan Agim Aliu’yu Bafra’ya davet ettiklerini hatırlatan Yunus Gün, “Sayın Aliu ilçemize gelmekle kalmamış, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ve Samsun Ticaret Ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etmiştir. Birbirinden önemli toplantılar, görüşmeler sonrasında her 2 ülkenin bu 2 güzide şehri arasında ticari, ekonomik, kültürel bağların daha çok geliştirilmesi kararı alındı. Bugün geldiğimiz nokta çabalarımızın sonuç vermesi açısından da hayli önemlidir” diye konuştu.

BAFRA BELEDİYESİ’NE MEKTUP VE KARAR
Kosova Ferizaj Belediyesi ve Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Agim Aliu’nun ülkesine döndükten sonra Bafra Belediyesi’ne hitaben teşekkür mektubu gönderdiğini de açıklayan Yunus Gün, “Mektup içeriğinde her 2 belediye arasında dostane ilişkileri arttırmak, bir çok alanda iş birliği yapmak talebi iletilmiştir. Belediye Başkanımız Hamit Kılıç bunun üzerine harekete geçerek her 2 kentin ‘kardeş şehir’ ilan edilmesi talebini meclisin onayına sunmuştur. 01 Kasım tarihinde toplanan Bafra Belediye Meclisi de bu kararı onamıştır” dedi.

BAFRA BELEDİYE MECLİSİ’NE TEŞEKKÜR
Bafra Kosovalılar Derneği Başkanı Avukat Yunus Gün son olarak, “Oy birliği ile alınmış bu karar Bafra’mızda yaşayan 20 bin Kosova göçmenini ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bizler de 20 bin Kosova göçmeni adına Bafra Belediye Başkanımız Hamit Kılıç’a, Bafra Belediyesi’nin birbirinden değerli meclis üyelerine ve bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese canı gönülden teşekkür ederiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.