Dolar 32,5734
Euro 34,9080
Altın 2.438,42
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

KARİYER FUARI!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’22)’, Samsun’da başladı

KARİYER FUARI!
REKLAM ALANI
2 Mart 2022 15:23

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla başlatılan Orta Karadeniz Kariyer Fuarı, OMÜ‘nün ev sahipliğinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda kapılarını açtı.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ
Eski Makro Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu alanda açılan ve 2 gün sürecek fuarın açılışında konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, fuarı kamu ve özel sektörden birçok kurumla iş birliğinde açtıklarını söyledi. Fuar vesilesiyle gerçekleştirilen iş birliklerinin, oluşan enerjinin kalıcı olmasını arzuladıklarını dile getiren Ünal, fuarda farklı iş alanlarında zaman ve emekle elde edilen birikimlerin görünür olmasının amaçlandığını belirtti.

ÖĞRENCİLER İÇİN NİTELİKLİ STAJ İMKANLARI
İnsanlık yararına ve Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak ekosistemin oluşması için sorumluluklarının farkında olduklarına işaret eden Ünal, “Araştırmacı yetiştirmek ve nitelikli iş gücü yetiştirmek adına her üniversite üzerine düşeni yapmaktadır ancak birlikte yürüyebilmek ve hedefe ulaşabilmek için öğrencilerimizin nitelikli staj imkanlarına kavuşturulması, araştırmalara paydaş olunması ve en azından prototip üretimlerinde destek sağlanması zorunluluktur. Cumhurbaşkanımızın üniversite sayısına yönelik vurgusu çok anlamlıdır. Üniversite kurumu, içinde bulunduğu şehirle entegre olup lokomotif görevi üstlenemezse yük oluşturacaktır. Bu sebeple sağlıklı bir ilişki ağı oluşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.

OMÜ Rektörü Ünal, fuara 200 firmanın katıldığını, 28 firmanın sponsor olduğunu ve 5 bine yakın öğrencinin kayıt yaptırdığını da kaydetti.

DEMİR: HEDEFE ODAKLI ÇALIŞMALIYIZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Türkiye’de 21 merkezde bu etkinliklerin ardışık şekilde düzenlendiğini anlatarak, “Kariyer dediğimiz kavram, çok geniş ve önemlidir. Medeniyetimizde işin ehline verilmesi hedefinin çatısını oluşturan bir kavramdır. Geçmişte üniversiteye gitmek, hayatını kurtarmak olarak algılanıyordu ama şimdi lisansa geliyoruz. Bugün lisans eğitiminin bizi geleceğe taşımada yeterli olmadığını görüyoruz. İnsan olarak yapmamız gereken bir emeği vakti zamanında yapmadığımızda, bunu telafi etme şansımız yok. Bu nedenle ilk öğrenme çağına geldiğimiz anda hedefe odaklı çalışmalar yapmalıyız” diye konuştu.

HER ALANDA GENÇLERİMİZLE YOL ALIYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda gençlere fırsat tanındığını ve yerli yazılımı her alanda uygulamaya çalıştıklarını da dile getiren Başkan Demir şunları söyledi:

“Biz Samsun’da belediye olarak Aselsan ile örnek bir projeyi hayata geçiriyoruz. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği uygulamaları. Şu anda Türkiye’de en kapsamlı projeyi biz yürütüyoruz. Genç arkadaşlarla yol alıyoruz. Lityum Pilli kısa süreli şarj sistemine sahip elektrikli otobüsleri biz devreye alıyoruz. Bu noktada Aselsan ile çalışıyoruz. Buna benzer tüm alanlardaki uygulamalardaki yazılımları Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızda üretiyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.