Dolar 32,4363
Euro 34,7895
Altın 2.453,06
BİST 9.919,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘KATLİAMI UNUTTURMAYACAĞIZ!..’

Samsun’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri tarafından 2 Temmuz Sivas Katliamı nedeniyle bir anma programı düzenlendi

‘KATLİAMI UNUTTURMAYACAĞIZ!..’
REKLAM ALANI
2 Temmuz 2021 20:02

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi yöneticileri ve üyeleri, Sivas Katliamı’nın 28’inci yılında bir araya gelerek bir anma programı düzenledi.

Süleymaniye Geçidi’nde düzenlenen programa katılanlar ellerinde döviz ve pankartlarla hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı ve sloganlarla bir kez daha Sivas Katliamı’nı lanetledi.

GERİCİ KATİL SÜRÜSÜ
Hazırlanan basın açıklamasanı okuyan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş, “Bundan 28 yıl Önce Pirimiz Pir Sultan’ı anmak için Sivas’a giden canlarımızdan 33 canımız, gerici katil sürüsü tarafından vahşice katledildiler. Bu katliam, devlet güçlerinin gözleri önünde, son derece planlı ve organize bir şekilde gerçekleştirildi. Katliamın öncesinde gerici ve şeriatçı örgütler haftalarca nefret ve düşmanlık içeren bildiriler dağıtıp “kıyam” çağrılarıyla Sivas’a gelecek olan aydınlarımızı ve canlarımızı hedef gösterdiler” dedi.

HUKUKSUZ KARARLA AFFEDİLDİLER
Sivas Katliamı’nın ‘egemenlerin organize ettiği ve katil güruhun tetikçiliğiyle hayata geçirilmiş planlı bir katliam’ olarak nitelendiren Ermiş, şöyle devam etti:

“Katliamda yer alan gerici katil güruh içinden sadece çok küçük bir grup hakkında dava açıldı. Uzun süren yargılamalar sonunda bu katillerin çoğu ya hiç ceza almadılar ya da küçük cezalarla kurtuldular. Hiçbir sağlık sorunu olmayan, katliamda başı çekenlerden biri olduğu kanıtlanan ve mahkemede hiçbir pişmanlık belirtmeyen Ahmet Turan Kılıç, tamamen hukuksuz bir kararla affedildi. Haklarında dava açılan katillerin bir kısmı ise hiç bulun(a)madı. Daha sonra bu katillerin bazılarının Sivas’tan hiç ayrılmadan yaşamlarına devam ettikleri, hatta resmi olarak haklarında arama kararları olmasına rağmen evlendikleri, askere gittikleri, işe girip çalıştıkları, ehliyet aldıkları anlaşıldı.”

‘SİVAS’IN IŞIĞI HİÇ SÖNMEYECEK’
Cem Sultan Ermiş, açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“Biz Aleviler, biz demokratlar, biz laikler, biz devrimciler, biz yurtseverler asla karanlığa teslim olmayacağız. Şah Kalender’den Koray Kaya’ya, Pir Sultan Abdal’dan Hasret Gültekin’e uzanan bu onurlu tarih bizimdir. Ve asla onların yolunu terk etmeyeceğiz. Sivas’ın ışığını söndürmeyeceğiz. Sivas Katliamında yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla ve Özlemle anıyor, Pirimiz Pir Sultan ’ın “Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz” şiarıyla her yıl olduğu gibi yine alanlardan haykıyoruz: Sivas Katliamını Unutmadık Unutturmayacağız…”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.