Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KAYBEDECEK TEK FERDİMİZ DAHİ YOK

Eğitim Yöneticisi Araştırmacı Yazar Muhammed Rıdvan SADIKOĞLU Yurt Turnesi kapsamında 21.ili olan Siirt’i de tamamladı

KAYBEDECEK TEK FERDİMİZ DAHİ YOK
REKLAM ALANI
22 Aralık 2019 17:25 | Son Güncellenme: 22 Aralık 2019 17:26

Gazetemizde köşe yazarlığı da yapan ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda başlatmış olduğu “İnsan İnsana Emanettir” projesi kapsamında 81 İl ve 957 İlçenin tamamını gezerek tüm Ortaöğretim Kurumlarını dolaşmayı hedefleyen Eğitim Yöneticisi Araştırmacı Yazar Muhammed Rıdvan SADIKOĞLU Yurt Turnesi kapsamında 21.ili olan Siirt’i de tamamladı.

Gençlerde müthiş bir sinerji olduğunu söyleyen Yazar Sadıkoğlu kurumlarda “İnsan İnsana Emanettir” konulu söyleşi yaparak bugüne kadar 21 İl, 193 İlçe ve 2003 kurumu geride bırakarak yaklaşık 783 bin civarında gençle buluştu. Söyleşi ve konferansları gençler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Yazar Sadıkoğlu;

“Tümüyle kişisel imkanlarla çıktığımız bir yol. Zira hem yaşadığımız çağa hem de gençlerimize borçlu olduğumuzun farkındayız. Sahip olduğumuz bu mümbit coğrafyanın en önemli şansı sahip olduğu manevi dinamikler. Hazinemiz olan gençlerimizin milli ve manevi dinamiklere atıf yapılarak naif dokunuşlarla bir farkındalık elde etmesi ve ait olduğu manevi mirasın farkındalığını yakalaması gerekiyor. Ama bu farkındalığı yakalatamadığımızı görmek derinden üzüyor.

Bugünkü gençliğin artık bilgiye değil temsile ihtiyacı var. Gençler karşısında söylemlerimiz ile eylemlerimiz çatışınca inandırıcılığımızı yitiriyoruz ve kim olursak olalım temsiliyet konumumuzu kaybediyoruz. Zira batılı gibi yaşarken; atamız dedemiz gibi düşünüyor, çocuklarımızı ve gençlerimizi onların zihniyle yetiştirmek istiyoruz. Eylemlerimiz söylemlerimizi yalanladığı için de gençler itaat yerine “isyan” yolunu seçiyor. Çünkü gençler bizim maskeli hayatımızdan, riyakâr tutumumuzdan kaçıyorlar. Ya bizim yapmaya çalıştığımız ancak sahip olduğumuz din dili ile maskelemeye çalıştığımız hayatı apaçık ve sonuna kadar yaşamak istiyorlar ya da bizim bu riyakâr hayatımıza isyan ederek kendi yollarını bulmaya çalışıyorlar.

Yaptığım söyleşilerin,ortaya koyduğum tüm eserlerin,kaleme aldığım makalelerin temelinde işte bu frekansı yakalayabilmek var aslında. Var gücümüzle, gece gündüz demeden, çalışıp didinerek dün, bizi onurlu, üstün ve dünyanın gıpta ettiği insanlar konumuna taşıyan değerlerimizi yeniden kuşanmak zorundayız. Çünkü milli ve manevi değerler diye genelleştirilmiş değerlerimizi, kınayanın kınamasından çekinmeden; çağdaşlık maskeli baskılara aldırmadan sahiplenmemiz özlediğimiz insan modeline ulaşmamızda yegâne yol gözüküyor. Ötesi sadece lafazanlık!

Bu yanlışlara yokmuş gibi yapmaya devam edersek yanlışın bir parçası olacağız. Doğruyu söylemeden, doğruca eylemeden sadece ‘yanlış var’ diye bağırırsak vicdanımızı sahte bir teselliyle avutacağız. “Birileri artık bu yanlışları düzeltmeli” deyip kenara çekilirsek yükü omuzlamanın külfetinden eleştirmenin kolaycılığına kaçmış olacağız. “Kendimi düzeltirsem yeryüzü bir yanlıştan kurtulacak” şuuru içinde emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmak derdiyle yaşarsak, işte o zaman gerçekten bir şey yapmış olacak ve kimbilir belki o zaman gençlerimize yaşayan bir örnek olarak hem kendimizi hem de onları bu ateşten kurtaracağız! Çünkü hepimiz bu gençlere bir yarın borçluyuz.

İşte bu amaç ve düşüncelerle üç yıldan beri yapmış olduğumuz bu çalışmada bu yılki hedefimiz 15 il, 103 ilçe olacak inşaAllah. Hedef kitlemiz ise onay aldığımız İl ve ilçeler bazında bir milyon kişi. “Kaybedecek tek ferdimiz dahi yoktur” anlayışı içinde daha aydınlık bir yarın adına Hz İbrahim’in ateşine su taşıyan bir karınca misali bu yolu sürdürme azim ve kararlılığındayız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.