Dolar 32,5258
Euro 34,7471
Altın 2.490,46
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

‘KAZANAN BARIŞ OLACAK!..’

Samsun’da 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın yıldönümünde yapılan açıklamada, “Er ya da geç sorumlular cezalandırılacak, barış kazanacak” denildi

‘KAZANAN BARIŞ OLACAK!..’
REKLAM ALANI
11 Ekim 2022 15:05

Samsun’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 10 Ekim 2015’te Ankara’da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde gerçekleştirilen katliamı kınadı. 104 kişinin hayatını kaybettiğini, 500’e yakın kişinin de yaralandığı hatırlatılan açıklamada katliam lanetlendi ve, “”Er ya da geç sorumlular cezalandırılacak, barış kazanacak” denildi.

İNSANLIĞA KARŞI SUÇ
Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Ersin Gür, saldırının üzerinden 7 yıl geçtiğini ve olay ile ilgili görülen davanın da karara bağlandığını hatırlatarak, “Tutuklu sanıklar yönünden 10 Ekim Davası karara bağlandı ve 9 kişi hakkında 101 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Ayrıca, Ana dosyadan tefrik edilen firari sanıkların yargılandığı dosya, Türkiye’de ilk defa ‘İnsanlığa Karşı Suç’ kavramının yargıya konu edilmiş dosyası oldu. Bu yönüyle 10 Ekim Katliamı davası, Türkiye siyasi tarihi ve yargı tarihi bakımından da bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Bu dava gerçek sorumlular yargılanana kadar devam edecektir” dedi.

SALDIRI VE EZİYETLER
ÖFKEMİZİ DAHA DA BÜYÜTTÜ
“Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız” diyen Ersin Gür, kısaca şunları da söyledi:

“Katliamın üzerinden geçen 7 yıl, kaybettiğimiz arkadaşlarımıza özlemimizi büyüttüğü gibi, katliamın sorumlularına olan öfkemizi de büyütmüştür. Katliam sonrasında emniyet güçlerinin yaralıları hedef alan şiddeti, siyasi iktidarın olayın üzerini örtmeye yönelik tutumu, olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin yargıdan kaçırılması ve 7 yıl boyunca mahkeme süreçlerinde yapılan saldırılar ve eziyetler öfkemizi daha da büyütmüştür.

ÇOCUKLARIMIZ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?
Yakın tarihimizin en karanlık döneminin aydınlığa kavuşması için siyasetçileri de ellerine vicdanlarına koymaya, gerçekleri açıklığa kavuşturmaya çağırıyoruz: Türkiye’nin barış umuduna darbe vuran, insanları sokağa çıkamaz hale getiren 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan olayların sorumlusu kimdir? Bizim çocuklarımız neden öldürüldü? Bilinmelidir ki, insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır. İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri siyasi rant elde edenleri asla affetmeyeceğiz.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak. Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız.
Sorumlularını unutmayacağız, affetmeyeceğiz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.