Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

‘KENEVİR’ ZİRVESİ!

Samsun OMÜ Rektörü Yavuz Ünal, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile bir araya geldi

‘KENEVİR’ ZİRVESİ!
REKLAM ALANI
26 Nisan 2022 13:15

Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, görevine yeni atanan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

SAMSUN’UN MARKASI KENEVİR!
Tarım ve Orman Bakanlığındaki görüşmede; Bakan Kirişci ve Rektör Ünal, iki kurum arasında muhtemel iş birliği ve çalışmalar hakkında istişarede bulundu. Bakan Kirişci’ye brifing veren Rektör Ünal, Kenevir Araştırmaları Enstitüsü ile Türkiye’nin ilk yerli ve millî kenevir çeşitlerini üreten OMÜ’nün, bu bitkiyle ilgili çalışmaların ticarileşmesi yolunda büyük bir çaba içerisinde olduğunu belirtti. Üniversitenin bu yöndeki çalışmalarının, uzun vadeli bir perspektif doğrultusunda ülke ekonomisine artı değer yaratacağına dikkat çeken Rektör Ünal, keneviri Samsun’un markalarından biri hâline getirmek istediklerini ifade etti.

MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN EYLEM PLANI
Samsun’da hayvancılık sektörünün en önemli gelir kaynaklarından olan manda yetiştiriciliğine yeni bir vizyon getirmek istediklerini söyleyen Rektör Ünal, buradan elde edilen ürünlerin markalaşmasını sağlamak ve sektörün verimliliğini arttıracak bir eylem planı oluşturmak amacıyla birçok çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Bakan Kirişçi isbe, nazik ziyareti ve iyi dilekleri için Rektör Ünal’a teşekkür ederek OMÜ ailesine selam ve sevgilerini iletti. Hediye takdimiyle sona eren ziyarette Bakan Kirişci, Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022 için de başarı temennisinde bulundu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.