Dolar 32,4897
Euro 34,5579
Altın 2.496,82
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

‘KENT KONSEYİ NE OLDU?’

Bafra Belediyesi’nin sorumlu olmadığı alanlara ‘çuvalla para harcadığını’ öne süren Muharrem Uyar, “Bir zamanlar şehrimizde, kararların ortak akıl ve istişare ile alındığı Bafra Kent Konseyi vardı” dedi

‘KENT KONSEYİ NE OLDU?’
REKLAM ALANI
28 Aralık 2021 16:49

Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar, ilçede bir zamanlar faaliyette olan Kent Konseyi’nin önemine dikkati çekerek, “Kent Konseyi aktif olsaydı, Bafra Belediyesi sorumlu olmadığı halde çuvalla para harcamazdı” dedi.

TEK ADAM KÜLTÜRÜ HAKİM
Hayatın her aşamasında başarıyı ortak akıl ve istişare kültürünün kazandıracağını vurgulayan Muharrem Uyar, “Danışmak, sorumluluğu paylaşmak kadar, başarı için mücadele edecek nefer sayısını da arttırır. Maalesef tek adam sistemiyle birlikte biz bu kültürümüzü kaybettik” diye konuştu.

BİR ZAMANLAR KENT KONSEYİ
Bafra İlçesi’nde de artık ortak akıl ve istişare kültürünün kalmadığını öne süren DEVA Partisi İlçe Başkanı Uyar, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme amacıyla bir zamanlar şehrimizde kent konseyi kurulmuştu, şehrimiz hakkında alınacak önemli kararlar burada tartışılır ondan sonra meclise gelirdi.

BELEDİYENİN BOŞA HARCADIĞI PARALAR
Kent Konseyi hala aktif olarak çalışsaydı bugün her köşe başında konuşulan ‘Bafra Trafik Sirkülâsyon Projesi’,
üstelik de UKOME kararları ile Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan, deneme yanılma yöntemleriyle yolları açıp kapatarak çalışmaz, belediyemiz de üzerine sorumluluk olmadığı halde çuvalla para harcamazdı.
Benim yetkililerden ricam ivedi bir şekilde Kent Konseyi’nin tekrar kurulması ve şehrimiz için alınacak kararların tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte burada tartışılarak uygulanmasıdır.”

TOFAŞ KAVŞAĞI PROJESİ FİYASKOSU
Tofaş Kavşağı‘ olarak bilinen projenin, yıllardır Bafra’nın önde gelen sorunlarından birisi olduğunu da hatırlatan Muharrem Uyar, “Tofaş kavşağı projesi büyük umutlar ile, kimseye danışılmadan, yapıldıktan sonra en az hastane kavşağı kadar başarısız olmuş ve sorunları çözmek yerine öteleyerek yer değiştirmiştir. Üstelik yaya geçişlerine hiçbir saygısı olmayan projemiz vatandaşlarımızın canını tehlikeye atmaktadır. Söz verilen üst geçitler kimsenin canına zarar gelmeden acilen yapılmalı, en azından yayalar için tehlike olmaktan kurtulmalıdır” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.