Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

KIRMIZI ÇİZGİYİ ÇEKTİ

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı kente gelen polis takviyesinin ardından talimatını verdi. “Neredeyse uçan kuştan bile HES kodu soracaksınız” diyen Dağlı, kentte dün itibariyle 40 bin HES kodu sorgulaması yapıldığını açıkladı

KIRMIZI ÇİZGİYİ ÇEKTİ
REKLAM ALANI
30 Mart 2021 13:59

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne vurgu yapmak amacıyla hayata geçirilen ‘kırmızı çizgi’ uygulaması Samsun’da dün başlamıştı. Bugün de aynı amaca yönelik bir etkinlik gerçekleştirildi.

İlkadım ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” temalı farkındalık eylemi gerçekleştirildi. Etkinlikte konu ile ilgili hazırlanan el broşürleri ve tanıtım ürünleri vatandaşa dağıtıldı. Polis ve jandarma ekiplerince açılan afişler ile yaya önceliğine dikkat çekildi.

VALİ DAĞLI KIRMIZI ÇİZGİYİ ÇEKTİ
Etkinlikte meydana ilk kırmızı şeridi kendi boyayan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı konunun önemine dikkat çekici bir konuşma yaptı. Ardından kentte artan korona virüsü vakalarına değinen Vali Dağlı, “Şehirlerarasındaki HES kodu uygulamasını dört ay önce Türkiye’de ilk başlatan illerden biriyiz. Samsun’un 3 ana girişinde bunu başlatmıştık. Biraz önce arkadaşlarımıza şöyle talimat verdim: ‘Neredeyse uçan kuştan bile HES kodu soracaksınız’. Bunu yapmamız gerekiyor. Dün itibarıyla 40 binin üzerinde kişinin HES kodu sorgulamasını yaptık. Yani bu çok afaki ve büyük bir rakam. İnşallah bu şekilde devam edecek” dedi.

Etkinlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yer aldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.