Dolar 32,4958
Euro 34,8437
Altın 2.435,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Kırsaldan kente göçü önlemek için üreticiye destek

Samsun’da kırsal kalkınmayı güçlendirmek ve merkeze göçü önlemek için tarım dışında hiçbir geçim kaynağı olmayan çiftçilere 11 milyon 132 bin 356 TL destek verildi.

Kırsaldan kente göçü önlemek için üreticiye destek
REKLAM ALANI
26 Nisan 2019 15:31

Çiftçilere 11 milyon TL’den fazla destek
Samsun Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma projeleri ile kırsaldan kente göçü engellemek, kırsal ekonomiyi güçlendirmek, il çiftçilerinin gelir seviyesini artırmak, günümüz ekolojik şartlarına uyum sağlamış ürün gruplarının ekim alışkanlığını kazandırmak, yerel tarım politikasını güçlendirerek milli tarım politikası içinde aktif olmasını sağlamak amaçlıyor.

Çiftçi destekleme çalışmaları, üretici birlik üyeleri veya Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri ile ortaklaşa hazırlanan projeler üzerinden yapılıyor. Kırsalda tarım dışında hiçbir geçim kaynağı olmayan çiftçilere ilin ekolojik yapısına uyum sağlamış gelir getirici ürün gruplarından tarım ve hayvancılık desteklemeleri yapılıyor. Bu kapsamda 2018 yılında çiftçilere toplam 11 milyon 132 bin 356 TL destekleme yapıldı.
Desteklerden 2 milyon 810 bin 815 TL’si Büyükşehir bütçesinden, 3 milyon TL’si Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan ve 5 milyon 321 bin 551 TL’si de DOKAP katkısı sağlanan projelerden karşılandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.