Dolar 32,5107
Euro 34,7339
Altın 2.488,90
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

KIYILAR YOK OLUYOR!

Samsun’un Atakum İlçesi sahilinde yaşanan kıyı erozyonunda hırçın Karadeniz, ağaçları kökünden söktü, sahili tahrip etti

KIYILAR YOK OLUYOR!
REKLAM ALANI
5 Şubat 2023 13:28

Samsun‘da Atakum İlçesi Yalı Mahallesi 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu mevkisi sahilinde bulunan ağaçlık alanda kıyı erozyonu yaşanıyor. Kıyı erozyonuyla birlikte Karadeniz, kumsalı yutuyor, ağaçları kökünden söküyor. Her geçen gün ağaçların sayısının azaldığını söyleyen çevredeki vatandaşlar, bölgedeki probleme bir çözüm bulunmasını istiyor.

AĞAÇLARI DA SÖKÜP ATIYOR
Çakırlar Yalı Mahallesi’nden oturan Olgun Aydoğan, “Geçtiğimiz yıl tahmini 80 adet ağaç buradan kıyı erozyonu sonucu gitti. Deniz neredeyse yola kadar geldi. Şu an burada bir sıkıntı var. Bu kısımdan yola 10-15 metre mesafe kaldı. Geçen sene insanlar burada kalıp çadırlarda kamp yapıyorlardı ama şu an maalesef bu ağaçlar da yavaş yavaş gidiyor. Şu an çam ağaçları sayılabilecek derecede az kaldı” dedi.

‘BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINSIN’
Mahalle sakinlerinden Mustafa Usta, “Geçen sene de dalgalar bu bölgedeki çam ağaçlarını sökmüştü. Bunların önlemlerinin alınmasını rica ediyoruz. Bu sene yine dalgalar 3-4 ağacı aldı. Çoğu çam ağacı gitti. 5-10 tane ağaç kaldı ve onların da gitmemesi için gereken neyse onun yapılmasını rica ediyoruz. Yazın oralarda hep piknik yapıyoruz. Çoluk çocuk gölgeye geçip oturuyoruz. Önlem alınmazsa burası bir çöle döner” diye konuştu.

‘SAHİLİN EN GÜZEL YERİYDİ’
Mahalle sakinlerinden Dursun Öztürk, “Buranın denize mesafesi 200 metreyi buluyordu. Ben 40 senedir buradayım. Burası sahilin en güzel yeriydi. İleri bölgelere denize dolgu yaptılar ama pek bir faydası olmadı. Şu anda deniz gittikçe yola doğru gelmeye başladı. Burada hep piknik yapılıyordu, kum vardı. Sahilin en güzel yeriydi burası. Şu an taş doldurma ile mi yapılır nasıl olur bilmiyorum ama bu probleme bir çözüm bulunmalı” dedi.

Sahil bandında bazı bölgelerde kıyı erozyonu yaşanmaya devam ediyor.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.