Dolar 32,4363
Euro 34,7895
Altın 2.453,06
BİST 9.919,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

KOMANDOLAR DAMGA VURDU!

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü kutlamalarına Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komandoların yaptıkları tüfekli gösteri damga vurdu

KOMANDOLAR DAMGA VURDU!
REKLAM ALANI
19 Mayıs 2023 18:37

Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı yaptığı konuşma ile vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

HEP 19 YAŞINDAKİ GİBİ GENÇ VE ZİNDE
Vali Dağlı, “Ne şanslıyız ki Milli Mücadele’nin ruhu bu güzel şehirde vücut buldu. 104 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla bağımsızlığımızı koruyacağız. Bir asrı deviren koca çınarımız hep 19 yaşındaki gibi genç ve zinde kalacak. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

KOMANDOLARDAN TÜFEKLİ GÖSTERİ
Programa Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komandolar yaptıkları gösterilerle damga vurdu. Kamuflaj boyaları ile uygun adımda alana giren komandolar sundukları tüfekli gösteri ile takdir kazandı. Vatandaşlar gösterileri gururla izledi ve bitiminde “En Büyük Asker Bizim Asker” sloganları ile Mehmetçiğe sevgisini gösterdi.

ŞİİR, DİNLETİLER VE HALK OYUNLARI
Etkinlikte ayrıca Selanik’ten getirilen vatan toprağı Vali Dağlı’ya takdim edildi. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Programda tekvando, karate, güreş ve jimnastik sporcularının gösterileri hayranlık uyandırdı. Atakum Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından yapılan Samsun Yöresi Halk Oyunları Gösterisi de izleyenlerden beğeni aldı. Şiir ve müzik dinletileri ile de duygu dolu anlar yaşandı.

Meydandaki ana programa ayrıca Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ve Mehmet Karaman, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçe kaymakamları, birim ve şube müdürleri ile vatandaşlar katıldı.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.