Dolar 32,5670
Euro 34,7178
Altın 2.411,47
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

KORONAVİRÜSE KARŞI ‘MUSKA’

Vaka sayısında 3 haftadır zirvede olan Samsun’da,din istismarcılarının vatandaşların duygularını suistimal ederek para karşılığı ‘koronavirüs muskası’ yazılarak dolandırıldığı idda edildi

KORONAVİRÜSE KARŞI ‘MUSKA’
REKLAM ALANI
23 Mart 2021 15:20

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 13- 19 Mart tarihleri arasında illere göre 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı.Nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü iller Samsun, Giresun, Sinop, Balıkesir ve Yalova oldu. En çok vakanın görüldüğü ilk 3 il Karadeniz Bölgesi’nden çıktı. Haftalık verilere göre; Samsun, her 100 bin kişide 508,97 vaka ile ülke genelinde en yüksek vaka sayısına sahip il oldu.

PARA KARŞILIĞI MUSKA

3 haftadır vaka sayısında zirvede olan Samsun’da, koronavirüsten korunmak isteyen bazı vatandaşların, kendilerini din görevlisi olarak tanıtan kişilerce ‘koronavirüs muskası’ adı altında muska yazıp para alarak dolandırdığı belirtildi.

Konu ile ilgili uyarılarda bulunan Metafizik Uzmanı Beytullah Şentürk, “Dini suiistimal eden şarlatanlara pirim vermeyelim. Korona muskası diye bir şey yoktur” dedi.

‘KESİNLİKLE İNANMAYIN’

22 yıldır metafizik üzerine araştırmalar yapan Beytullah Şentürk, “Son zamanlarda ‘korona muskaları’ türedi.İnsanlar zaten koronavirüsten dolayı dışarı çıkmaya korkuyor, bu durum ayrıca bir panik havasına da neden oluyor. Dolandırıcılık sistemi de buradan besleniyor, koronayı düzeltirim’ diyen çeşitli şarlatanlar ortaya çıktı. Bu tür olaylara kesinlikle ve kesinlikle inanmayınız. Korona muskası diye bir şey yoktur.

‘PRİM VERMEYELEİM’
Kuran-ı Kerim’i okuyabilirsiniz, dua edebilirsiniz ama bu tıbbi bir sorundur. Bizler de bilinmeyenleri araştırmaya çalışıyoruz. İnsanlarımız okusalar ‘korona muskası’ diye bir şeyin olmadığını bilecekler. Bir sağlık problemi olduğunda Peygamber Efendimiz, doktorlara yönlendirmiştir. Halkımız bu yönde dolandırılmasın, halkımızın bilinçlenmesini istiyorum. Bu tür dini suiistimal eden şarlatanlara pirim vermeyelim” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.