Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

‘KURTULUŞ GÜNÜ’NE DAMGA VURDU!

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılı Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde kutlanırken Samsun’dan getirien Atatürk’ün makam otomobilinin birebir benzeri olan araç büyük ilgi gördü

‘KURTULUŞ GÜNÜ’NE  DAMGA VURDU!
REKLAM ALANI
6 Ekim 2022 16:54

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar için Samsun’dan getirilen Atatürk’ün makam aracının benzeri vatandaşların ilgi odağı oldu.

İstanbul’un 4 yıl 10 ay 23 gün süren düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü, Taksim Meydanı’nda düzenlenen programla kutlandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

VALİ YERLİKAYA VE BAŞKAN İMAMOĞLU
Törenin ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün makam aracının birebir benzerinin bulunduğu alana geçen Vali Ali Yerlikaya ve Ekrem İmamoğlu araçla fotoğraf çekindi. Program için Samsun’dan getirilen otomobil, törene katılanların ilgi odağı oldu. Başkan İmamoğlu, 55 TC 008 plakalı aracın, İstanbul’un kurtuluş rotası olan Dolmabahçe’den Gülhane Parkı’na kadar olan güzergahı kat edeceği bilgisini paylaştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI ARACI REPLİKASI
Samsun’dan program için getirtilen 55 TC 008 plakalı otomobilin sahibi Muhammet Yıldırım, “Samsun’dan 6 Ekim programı için davetli olarak geliyorum. Arabanın orjinali 1934 modeldir. Paşamızın 34 yılında cumhurbaşkanlığı döneminde binmiş olduğu aracın replikasıdır. Ben iyi bir Atatürkçüyüm. Türkiye’yi de bu araçla gezmeye ve tanıtmaya çalışıyorum” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.