Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘KUŞ UÇMAYACAK’

Nüfusa oranla korona virüs (Kovid-19) vaka sayısı en yüksek il olan Samsun’a, İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara ve İstanbul’dan 209 ‘hazır kuvvet polisi’ takviyesi yapıldı. Polisleri denetleyen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun’da HES kodsuz kuş bile uçmayacak” dedi

‘KUŞ UÇMAYACAK’
REKLAM ALANI
30 Mart 2021 14:13

Korona virüsünün zirve yaptığı Samsun’da vatandaşın yoğun olarak kullandığı caddelerdeki denetimler artırıldı.

ANKARA VE İSTANBULDAN TAKVİYE
Daha önce Mecidiye Caddesi’nin ara sokak, giriş ve çıkışlarında başlatılan HES kodu uygulaması, İstiklal Caddesi’nde de dün başladı. Korona virüsü vakalarının önlenmesi adına yapılan denetimler için Samsun’a Ankara ve İstanbul’dan takviye polis ekipleri geldi. İstiklal Caddesi, Mecidiye Caddesi’nde olduğu gibi bariyerle çevrildi. Samsun polisi ve gelen hazır kuvvet ekipleri caddeyi tamamen kontrol altına aldı. Caddenin giriş ve çıkışları ile bağlanan ara sokaklarında yayalara HES kodu sorumaya başlandı. Bazı ara sokaklarda denetimlerin araçlar üzerinde de gerçekleştirildiği görüldü. Temaslı ve riskli grubun bulaştırıcılığının önüne geçilmesi için Samsun’da polis teyakkuza geçti.

209 HAZIR KUVVET

Samsun’a gelen hazır kuvvet polisleri ve ek takviye personelleri hakkında bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun ilimizde korona virüsle mücadelemiz devam ediyor. Bu manada kolluk kuvvetlerimize destek olmasıyla amacıyla bakanımızın talimatıyla 189 erkek ve 20 kadın olmak üzere toplam 209 hazır kuvvet polisi buraya geldi. Şu anda 27’si Çarşamba ilçesinde, 27’si Bafra ilçesinde. Samsun olarak bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız. Kesinlikle pozitif ve temaslı olanlar sakın karantinada bulundukları yerlerden çıkmasınlar. Bunu özellikle istirham ediyorum” diye konuştu.

“HES KODSUZ KUŞ BİLE UÇAMAYACAK”
Vali Dağlı, İstiklal Caddesi’nde görev yapan hazır kuvvet polislerini denetledi. Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın da katıldığı denetimde Vali Dağlı burada basın mensuplarına, “Samsun’da HES kodsuz kuş bile uçmayacak” açıklamasında bulundu.

1620 PERSONEL TEYAKKUZDA
Öte yandan konu hakkında Samsun Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Kovid-19 denetim ve tedbirleri kapsamında ilimizde alınan kararlara uyulup uyulmadığından denetlenmesi; halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde HES kodu sorgulaması yapılması, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara uymayanların ikaz edilmesi, toplum sağlığının korunması, pandemi ile etkin olarak mücadele edilebilmesi, halkın güvenlik içinde yaşadığı duygusunun pekiştirilmesi amacıyla, 29 Mart 2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar Emniyet Genel Müdürlüğünden ilimize 189 erkek, 20 kadın olmak üzere toplam 209 takviye personel görevlendirilmesi yapılmıştır. İlimizde bugüne kadar alınan tedbirlere ilaveten takviye edilen personelle birlikte, Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğümüzce toplam 59 bölgede 1620 personelle Kovid-19 ile mücadele faaliyetlerine etkin ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Vatandaşlar da denetimlerin artırılmasını olumlu bulduklarını ancak biraz geç kalındığını dile getirdiler.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.