Dolar 32,5355
Euro 34,8134
Altın 2.425,15
BİST 9.725,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

KUTLAMA!..

Samsun’da muhasebeciler, 01-07 Mart Muhasebe Haftası kutlama programını ve etkinliklerini, pandemi koşulları altında Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başlattı

KUTLAMA!..
REKLAM ALANI
1 Mart 2021 16:52 | Son Güncellenme: 1 Mart 2021 17:00

Her yıl 01-07 Mart tarihlerinde kutlanan Muhasebe Haftası, Samsun’da da pandemi gölgesinde kutlanacak. Samsun’da muhasebeciler, haftanın başlangıcı nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende bir araya geldi.

ATATÜRK ANATI’NDA TÖREN
Muhasebe Haftası nedeniyle, salgın koşulları kapsamında Samsun Valiliği tarafından getirilen 20 kişilik sınırlamaya uyularak Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Törene Samsun Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, Samsun Defterdarı Hanifi Eraslan, Samsun SGK İl Müdürü Yardımcısı Selahattin Çelebi , Ankara YMMO Samsun Temsilci Vekili Muzaffer Kayaoğlu, Önceki Dönem Oda Başkanı TESMER Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hayrul Kayar ve Samsun SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Dilaver Ögütçü katıldı.

‘SALGINDA 80 MESLEKTAŞIMIZI KAYBETTİK’
Hafta nedeniyle bir açıklamada bulunan Samsun SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Dilaver Ögütçü, 11 Mart 2020 tarihinde başlayan pandemiye rağmen Oda faaliyetlerinin tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Öğütcü, “Meslektaşlarımız pandemi sürecinde sağlık ve emniyet çalışanları gibi sokağa çıkma yasağından muaf olarak çalışmalarını büyük risk altında özveri ile gerçekleştirmiş olup bu süreçte Covid 19 nedeniyle ilimizden üyemiz Cenk Bozlar kardeşimiz olmak üzere Türkiyede 80 meslektaşımız hayatını kaybetmiştir. Bin 100 meslektaşımız da salgına yakalanıp tedavileri sonucu iyileşmiştir. Hayatını kaybeden görev şehidi meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

‘İKTİSADİ HAYATIN VAZGEÇİLMEZ UNSURUYUZ’
Oda Başkanı Dilaver Öğütcü açıklamasında ayrıca Türkiye’de 114 bin 100 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 4 bin 800 Yeminli Mali Müşavir’in TÜRMOB çatısı altında hizmet vermekte olduğunu, Samsun’da ise 945 üye ile bölgenin en büyük odası olduğuklarını böyledi. Ögütçü, “Serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleği kurumsallaşma sürecini tamamlamış, üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için kaliteli hizmet sunarak, ülkemizin, işletmelerimizin gelişimi için çalışmaktadır. Meslektaşlarımız, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez unsurudur” diye konuştu.

MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİR SORUNLARI
Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören mesleklerinin ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunduğuna da dikkati çeken Samsun SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Dilaver Ögütçü, “Meslek Yasası’nda 31 yıl geride kaldı ancak aşağıda başlıca sıralanan sorunlarımız halen çözüm beklemektedir” dedi. Ögütçü, yaşadıkları sorunları ise şu şekilde sıraladı:

KDV ORANLARI DÜŞSÜN,
ARABULUCULUK YETKİSİ VERİLSİN
• Uygulanabilir Mali Tatil getirilmelidir
• KDV oranlarımız düşürülmelidir
• Mücbir sebep halinin kapsamı genişletilmelidir.
• Nispi temsil kaldırılmalı veya düzenlenmelidir
• Kapasite uygulamasına ve Ücret tarifesinde zaman esaslı ücret tarifesine geçilmelidir.
• Tahsilatlarda Kdv-Gelir vergisi çelişkisi ortadan kaldırılmalıdır.
• Ba bs Düzeltmelere ceza kaldırılmalıdır.
• Son dönem geçici vergi beyannamesi gv ve kurumlar beyan süreleri değişmeksizin kalkmalıdır
• Mevzuat değişiklikleri torba yasalarla yapılmamalıdır.
• Meslektaşlarımıza Arabuluculuk yetkisi verilmelidir.
• Özelgeler meslek mensubuna verilmelidir
• SMMM stajyerleri kayıtsız şartsız teşvik kapsamına alınmalıdır
• Mahsup işlemi tamamlanana kadar e haciz uygulanmamalıdır.
• Belli hizmet süresini tamamlayan meslek mensuplarına yeşil pasaport verilmelidir.

Oda Başkanı Dilaver Öğütcü açıklamasını, “Gelecek yıl Muhasebe Haftası’nı mesleğimizin sorunları çözülmüş şekilde kutlayabilmek dileklerimle meslektaşlarımızın haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için sağlıklı günler diliyorum” ifadesiyle tamamladı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.