Dolar 32,5245
Euro 34,7521
Altın 2.490,25
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

‘Ladik Projesi’ne ne oldu?

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, İbi ve Havza Ovaları Sulaması olarak da bilinen Ladik Projesi’nin yatırım programından çıkartılmasına tepki gösterdi

‘Ladik Projesi’ne ne oldu?
REKLAM ALANI
3 Şubat 2021 21:22

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı soru önergesi vererek Lâdik (İbi ve Havza Ovaları Sulaması) projesini sordu.

YATIRIM PROGRAMINA ALINMADI
2015 yılında 92 milyon TL proje tutarıyla yatırım programına giren ve zamanla yükselerek 2019 yılında 183 milyon lira proje tutarına erişen Lâdik (İbi ve Havza Ovaları Sulaması) Projesi’nin Ladik, Havza ve Kavak bölgeleri için çok önemli olduğunu söyleyen Erhan Usta, projenin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2020 ve 2021 Yılı Yatırım Programları’nda yer almadığını açıkladı.

SAMSUN’UN GÖZDEN ÇIKARILDI
Erhan Usta, konuyla ilgili olarak sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

“Lâdik (İbi ve Havza Ovaları Sulaması) projesi neden Yatırım Programından çıkarılmıştır? Bölgemiz tarım verimliliği ve çiftçi geliri açısından son derece önemli olan bu sulama projesinin yatırım programından çıkarılmasını çiftçinin ve Samsun’un gözden çıkarılması olarak değerlendiriyoruz. Bu kararı kim vermiştir? Hangi şekilde vermiştir? 2022 Yılı Yatırım Programına tekrar dahil edilecek midir? Her programda bitiş tarihi ötelenen bu projenin 2022 Yılı Yatırım Programına alınması durumunda tahmini bitiş tarihi ne olacaktır? Bölgedeki vatandaşın sulama ihtiyacını nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.