Dolar 32,5869
Euro 34,7990
Altın 2.499,78
BİST 9.453,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

‘Listemiz çok güçlü’

AK Parti Samsun Milletvekili adayları, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın da katıldığı toplantıda bir araya geldi. İl Başkanı Karaduman, “Çok güçlü bir aday listesine sahibiz” dedi

‘Listemiz çok güçlü’
REKLAM ALANI
22 Mayıs 2018 15:25

AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve milletvekili adayları ile birlikte, seçim çalışmaları ve teşkilatla kaynaşmak için toplantı düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Milletvekili Fuat Köktaş’ın başka programları nedeniyle katılamadıkları toplantı,  AK Parti Samsun İl Binası’nda gerçekleştirildi.

‘DARBELER VE KRİZLER EKSİK OLMAZDI’

Toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “24 Haziran seçimleri, Türkiye’nin gelecek 100 yılı içerisinde çok olumlu etkiler oluşturacak bir seçim olacaktır. Türkiye, bu zamana kadar yakaladığı kalkınma hızının katlayarak yoluna devam edecektir. Her seçim önemlidir. Çünkü milletin devletin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda kararını ortaya koyduğu en önemli hadisedir. Biz de cumhuriyet sisteminde demokrasi rejimi ile devleti yönetiyoruz. Demokrasinin değişik yöntemleri var. Bunlardan bir tanesi parlamenter sistem, bir tanesi de başkanlık sistemi. Bugüne kadar parlamenter sistemle yönetildik. Maalesef parlamenter sistem sürecinde Türkiye’de darbeler, krizler eksik olmadı” dedi.

GÜÇLÜ YASAMA, GÜÇLÜ PARLAMENTO

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin her zaman sıkıntılı geçtiğini de söyleyen Demircan, “Vesayet baskıları altında ülke bu zamana kadar geldi. Milletimizin 27 Nisan 2017’de verdiği kararla parlamenter sistemi bıraktık. Milletimiz, kararını başkanlık sisteminden yana kullandı. Bunun ilk denemesini bu seçimde yapacağız. Artık millet iradesinin daha etkili olduğu, ülke egemenliğine tam anlamıyla hakim olduğu bir sistem olan cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Bu sistemde güçlü yürütme, güçlü yasama ve güçlü parlamento esastır. Birbirinden kuvvetler ayrımıyla ayrılmış ve uygun şekilde çalışan yasama yürütme sistemi hakimdir. Aynı şekilde bağımsız yargı sistemi hakimdir” diye konuştu.

ADAY LİSTEMİZ ÇOK GÜÇLÜ

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman da konuşmasında, “Herkesin gördüğü üzere çok güçlü bir aday listesine sahibiz. Sağlık Bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, önceki dönem milletvekilimiz Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, 6. sıradan Bekir Keleş, 7. sıradan bayan adayımız Elif Coşun Bilgin, 8. sırada bu yollarda beraber yürüdüğümüz kardeşimiz Caner Göktepe ve son olarak bir genç kardeşimiz Muhammet Yasir Okudan’la birlikte her bölgeyi kapsayan bir listemiz var. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu güçten sahada da yararlanacağız. 24 Haziran sonrasında da bunun katkılarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ

AK Parti 2. sıra milletvekili adayı Yusuf Ziya Yılmaz ise, “Yıllardır Samsun’a hizmet etmiş bir yönetici olarak inşallah bundan sonra ülke geneline hizmet etme fırsatı bulacağız. Bu seçimin öneminin bilincindeyiz. Yepyeni bir sisteme geçiyoruz. 24 Haziran sürecine katkı vermek için, gecemizi gündüzümüze katarak, iyi bir kampanya dönemi gerçekleştireceğiz. Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Toplantıdan sonra seçim çalışmaları için Samsun ilçelerini ziyaret edeceklerini belirten Hakan Karaduman, 2 gün boyunca teşkilatla birlikte hareket edeceklerini dile getirdi. Perşembe günü ise Ankara’ya giderek orada seçim çalışmalarını devam edeceklerini ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.