Dolar 32,5997
Euro 34,8182
Altın 2.496,46
BİST 9.465,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

‘LÜKS OTO’ OPERASYONU!

Aralarında Samsun’un da bulunduğu, İstanbul merkezli 5 ilde lüks otomobil kaçakçılığı operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

‘LÜKS OTO’  OPERASYONU!
REKLAM ALANI
20 Nisan 2022 15:49

İstanbul merkezli aralarında Samsun’un da bulunduğu 5 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından getirilen ve aralarında çalıntı olduğu öne sürülen lüks otomobilleri usulsüz yöntemlerle sattıkları iddia edilen 22 şüphelinin 17’si gözaltına alındı. Interpol tarafından arandığı belirlenen 7 lüks aracın, sahte fatura ve sahte belgeler düzenlenerek noter huzurunda satıldığı tespit edildi.

İNTERPOL, 7 LUKS ARACI ARIYORDU
Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, yeni bir lüks otomobil kaçakçılığı tespit edildi. Söz konusu kaçakçılığa karşı yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’ye turistik kolaylıklardan yararlanılarak yolcuların beraberinde getirdiği, yurt dışından çalıntı olduğu ve Interpol tarafından arandığı belirlenen 7 lüks araç tespit etti. Söz konusu otomobillerin sahte fatura ve sahte belgeler düzenlenerek, şase numaralarında oynama yapılıp, noter huzurunda tescil işlemlerinin gerçekleştirildiği ve piyasaya sürüldüğünü anlaşıldı.

SAMSUN VE 5 İLDE 24 EVE BASKIN
Yapılan çalışmalarda aralarında noter katibi ile otomobil galerisi sahiplerinin de bulunduğu 22 kişiden oluşan bir şebeke tespit edildi. Emniyet güçlerince yapılan teknik ve fiziki takibin devamında İstanbul, Ankara, Samsun, Diyarbakır ve Amasya’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 24 ayrı ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ev ve iş yerlerindeki aramalarda 5 lüks araca el konulurken, 2 aracın ise arandığı ifade edildi. Ele geçirilen 5 lüks aracın devlete tahmini zararının 15 milyon lirayı bulduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde kaçak lüks otomobil satışlarında kullanılan çok sayıda belge ve 1 silah ele geçirildi.

Yakalanan 17 şüpheli sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Firari 5 şüphelinin yakalanması için operasyonların devam ettiği aktarıldı.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.