Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘MAKRO AVM’ KARARI!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir. “Makro AVM Binası sosyal, kültür ve sanat merkezi olacak” dedi

‘MAKRO AVM’ KARARI!
REKLAM ALANI
16 Mayıs 2022 22:24

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı’nda 53 gündem maddesi görüşüldü. 53 gündem ve gündem dışı maddelerin görüşüldüğü Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı Meclis Toplantı Salonu’nda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında yapıldı.

HİSARCIKLIOĞLU’NA FAHRİ HEMŞEHRİLİK
Toplantıda hemen karara bağlanması gereken ’19 Mayıs Yarı Maratonu’nda dereceye giren sporculara ödül verilmesi’ maddesi ile ‘TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’na fahri hemşehrilik payesi ve beratı verilmesi’ maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Başkan Demir, diğer maddelerin daha kapsamlı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderilmesinin ardından bazı konularda bilgilendirmede bulundu.

MAKRO AVM’NİN ALINMASI
70 milyon 50 bin TL bedelle alınan Makro AVM binası ve arsasına yapılacak proje hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Mustafa Demir, “Makro AVM binasını ve arsasını Ziraat Bankası icradan satışa çıkarmıştı. İhaleye girdik ve tesisi 70 milyon 50 bin TL ile ihaleyi aldık. 10 gün içerisinde bedelini yatırıp, tapusunu almış olacağız. Şehrimize hayırlı olsun. Orası çok özel bir proje olacak. Tapuyu alır almaz çalışmaya başlayacağız. Orayı tam bir sosyal, kültür, sanat merkezi haline dönüştüreceğiz. Kafeler, restoranlar, düğün salonları, toplantı salonları, fuar organizasyonları, resim atölyeleri, tiyatro prova salonları ve kongre salonu olarak çok güzel bir hale getirerek Samsun’a kazandıracağız. Tam da şehrin merkezinde, ulaşımı da çok iyi. Türkiye’de eşi benzeri az olan bir yer olacak. 7’den 70’e herkesin kullanabilecek olduğu, uzun yıllar halkımıza hizmet edecek bir yaşam alanı olacak. Etrafını da yeşil alan, çocuk parkları gibi düzenlemeler ile çok iyi hale getireceğiz. Projenin inşasına bu sene başlarız diye hedefliyoruz. O bedellere orayı Samsun halkına kazandırmanın çok önemli ve hayırlı olduğunu düşünüyorum. Düzenleme ile birlikte alan Türkiye’de örnek bir sosyal yaşam alanı ve kültür sanat alanı olacak” dedi.

Meclisten komisyonlara havale edilen maddeler daha sonra Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylanarak karara bağlanacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.