Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

MARKUS GİSDOL: ‘MEMNUN DEĞİLİM…’

Samsunspor’da Alman çalıştırı Markus Gisdol, son sırada olan takımının oyuncularına özgüven aşılamaya çalıştığını söyledi, Ankaragücü maçındaki performanstan memnun olmadığını söyledi

MARKUS GİSDOL: ‘MEMNUN DEĞİLİM…’
REKLAM ALANI
1 Kasım 2023 18:02

Trendyol Süper Lig’de dibe demirleyen Samsunspor’un Teknik Direktörü Mrakus Gisdol, hafta sonu oynanacak Hatayspor maçı öncesinde Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

‘GOL ATMANIN YOLLARINI BULMALIYIZ’
Son oynadıkları Ankaragücü maçından memnun kalmadığına dikkat çeken Gisdol, “MKE Ankaragücü maçında gösterdiğimiz performanstan memnun değilim. Oyunda pasif anlamda defans yaptık. Takım boyunu çok geniş bıraktık. Hep birlikte savaşmamız gerekiyor. Her pozisyonda topun olduğu yerde baskı yapıp hep birlikte o tarafa doğru yoğunlaşmamız gerekiyor. İlk maçımızda gösterdiğimiz performansı oynayacağımız bir sonraki maçta da göstermek istiyoruz. Öncelikle gol atmanın yollarını bulmamız lazım. Geçmişte de gol pozisyonuna girmede sıkıntılar yaşandı. 2 tane 6 numara pozisyonunda oyuncuyla oynamamızın sebebi; merkezi kapatıp, orada güçlü olmak. Gelecekte ne olacağına bakacağız” dedi.

‘ÖZGÜVEN AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUM’
Puan durumu ve oynanan oyun nedeniyle oyunculara özgüven aşılamaya çalıştığına değinen Alman çalıştırıcı, “Kulübün bulunduğu durum ve oyuncuların içindeki durum sonrası baskı olması çok normal. Ben de onlara daha fazla baskı yapmak istemiyorum. Buna gerek de yok. Onlara biraz daha özgüven aşılamaya çalışıyorum. Kendilerini iyi ve güçlü hissetsinler istiyorum. Onlara her zaman yardımcı olabilecek birisinin olduğundan emin olsunlar. Takım olarak ve oyun olarak başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Bu durumdan bir şekilde dönmemiz, bunu hep birlikte başarmamız gerekiyor. En önemli yapmamız gereken şey çok çalışmak” diye konuştu.

‘ÇOK AKILLI TRANSFER YAPMALIYIZ’
İki dönem transfer yasağı alan takımının yasak gelmemesi durumunda çok akıllıca hareket etmesi gerektiğini ifade eden 54 yaşındaki teknik adam, “Samsun’a geleli 3 hafta oldu. Yapılabilecek transferlerle ilgili düşünmek istemiyorum. Yüzde 100 konsantrem elimde bulunan oyuncular. Bazen geçmişte yapılan transferler katkı sağlayamayabiliyor. Bu gelecekte de tekrar edebilir. Önemli olan şey takım haline gelebilmek. Transfer yasağı gelmezse çok akıllı transferler yapmamız gerekiyor. İhtiyaç doğrultusunda hangi pozisyona hangi bölgeye doğru transfer neyse onu yapmamız gerekiyor. Transfer sezonunun tekrar açılmasına 2 ay gibi bir süre var. O zamana kadar çalışmalarımızı sürdürüp, doğru yolda ilerlememiz lazım” dedi.

‘BENİ ANTRENMANDA İKNA ETMELİLER’
Henüz forma şansı vermediği ya da az süre tanıdığı oyuncular hakkında da konuşan Markus Gisdol, “Bir futbolcu maçta oynamak istiyorsa önünde koskoca bir hafta var. Antrenmanlarda bana yüzde 100’ünü gösterip, beni memnun etmesi ve ikna etmesi gerekiyor. Bunları yaptıkları takdirde kadroya girme ve ilk 11’de oynama şansına sahip olabilecekler” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.