Dolar 32,5223
Euro 34,8741
Altın 2.443,30
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Mehmet ÖZDAĞ’dan Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne tepki!

SAMÇEP, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi işbirliği ile yapılan yol çalışmalarıyla kamu kaynaklarının heba edildiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Mehmet ÖZDAĞ’dan Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne tepki!
REKLAM ALANI
2 Temmuz 2020 19:03

Asfalt ve beton belediyeciliği Nereye kadar?

SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstererek, “Ülkemiz pratiğinde şehir içi asfalt yollar üç yılda bir yenilenmekte ve her seferinde belediye hizmeti olarak bizlere sunulmaktadır.” dedi.

“KAMU KAYNAKLARI HEBA EDİLİYOR”
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi işbirliği ile Havza İlçe Merkezinde Kazım Paşa ve Vezirköprü Caddelerini kapsayan 2 kilometrelik güzergahta, mevcut parke taş sathi kaplamanın sökülerek sıcak asfalt dökülmekte olduğunu belirten SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Beton parke taş sathi kaplama; asfalta göre; daha sağlıklı, çevre dokusuna daha duyarlı, yağmur suyunu zemine aktarması açısından belli oranda taşkın önleyebilen, tamiri, bakımı kolay ve ekonomiktir. Ülke ekonomisinin ciddi sıkıntılar yaşadığı böyle bir dönemde mevcut parke taş yolların sökülüp atılması ve yerine çok daha kısa ömürlü asfalt kaplama yapılması kamu kaynaklarının da heba edilmesidir. Ülkemiz pratiğinde şehir içi asfalt yollar üç yılda bir yenilenmekte ve her seferinde belediye hizmeti olarak bizlere sunulmaktadır.” dedi.

“BUNUNLA ÖVÜNMEK KABUL EDİLEMEZ”
Havza ilçesinin son yıllarda artan sıklıkla su taşkınları ile mücadele etmekte olduğunun altını çizen Özdağ, “Kentlerin asfalt ve betonla kaplanması su taşkınlarının ve aynı zamanda da iklim krizinin de en önemli nedenidir. Aşırı iklim olaylarının yansıra koronavirüs salgını yaşadığımız bir dönemde çağdaş kent yönetimlerinin terk ettiği asfalt kaplama çalışmalarını belediye hizmeti olarak sunmak ve bununla övünmek kabul edilemez. Ayrıca asfalt kaplama şehir içi caddelerde araçların ortalama hızlarının da artmasına sebep olacağından, ölümlü, yaralanmalı trafik kazalarına da yol açacaktır.” diye konuştu.

İNSAN VE TOPLUM ODAKLI BELEDİYECİLİK İSTİYORUZ
Özdağ sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
“Samsun Büyükşehir Belediyesinin ve Havza Belediyesinin insan ve toplum odaklı, doğa ve iklim dostu uygulamalar yaparak kamu kaynaklarını olumlu kullanmasını bekliyoruz. Mevcut parke taş yolların korunup, rehabilite edilmesini, kemt içerisinde yayalaştırma ve bisiklet yolları yapılmasını talep ediyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.