Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘MENEMEN’ ŞÖLENİ!

Samsun’un Kavak Belediyesi, kendine has tadı ile isim yapan ilçenin yöresel yemeği ‘Çakallı menemenini’ daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla festival düzenledi

‘MENEMEN’ ŞÖLENİ!
REKLAM ALANI
9 Ekim 2022 16:26

Samsun’da, ‘Menemen bizim kültürümüz’ sloganıyla düzenlenen 3’üncü Menemen Festivali, Kavak İlçesi’nde coşkulu kalabalığa ev sahipliği yaptı.

1 TON DOMATES, 5 BİN YUMURTA…
Çerkez Ekrem Bey Parkı’nda kurulan stantlarda gelen misafirlere beş saat boyunca 1 ton domates, 5 bin yumurta, 80 kilo tereyağı ve 75 kilo baharat kullanılarak özel kaplarda pişirilen sıcak menemen ikramı yapıldı. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, belediye ve Kavak Yerel Eylem Grubu işbirliği ile düzenlenen 3. Geleneksel Menemen Festivali’ne katılanlara ve festivalin başından sonuna destek veren herkese teşekkür etti.

PANDEMİ NEDENİYLE ARA VERİLMİŞTİ
Başkan Sarıcaoğlu, “Pandemi nedeniyle uzun süre yapamadığımız menemen festivalimizi bu yıl 3’üncü kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa bir süre önce yaptığımız Yaşar Doğu Güreş Festivali ve Yaz Şenlikleri gibi menemen festivalimiz de halkımızdan büyük ilgi gördü. Gün boyunca gerek hemşerilerimizi ve gerekse dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlayıp kendilerine meşhur yöresel yemeğimiz Çakallı menemeni ikram ettik. Akşam ise yerel sanatçılarımız güzel yorumlarıyla mükemmel bir konserde halkımızla birlikte güzel anlar yaşadık” dedi.

BİR KAVAK KÜLTÜRÜ
Festivallerin birlik ve beraberliğin pekişmesinde önemli rol oynayan etkinlikler olduğunu ifade eden Başkan Sarıcaoğlu, “İlçemizin kardeşliğine katkı sunan bu tür organizasyonları ve kültürümüzün yaşatılmasını önemsiyorum. İlçemizin değerlerinin önce kendi halkımızca bilinmesi, sonra dışarıya tanıtılmasında bu tür festivallerin önemli bir yeri var. Bu etkinlikler gönüllerimizi buluşturan özelliği ile de çok kıymetli. Halkımız da genciyle, yaşlısıyla buraları boş bırakmamaya çalışıyor. Yaşadığı ilçeye sahip çıktığını göstermeye çalışıyor. Bundan daha güzel ne olabilir” diye konuştu.

Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.