Dolar 32,5163
Euro 34,7309
Altın 2.490,17
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

MERKEZ!..

Samsun’un Terme İlçesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında atıkları kaynağında ayrıştıracak 1’inci Sınıf Atık Merkezi’ne kavuşuyor

MERKEZ!..
REKLAM ALANI
20 Mayıs 2021 16:24

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, Terme Belediyesi tarafından ihalesi yapılan 1’inci Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin inşaat çalışması başladı. Tesis tamamlandığında Karadeniz’in 2’nci 1’inci Sınıf Atık Getirme Merkezi faaliyete geçecek. Terme Belediyesi ayrıca ilçe merkezinde birçok noktaya yerleştirilen ‘Mobil atık getirme’ noktaları ile kaynağında ayrıştırılan atıkları ekonomiye kazandıracak.

KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sıfır atık yönetmeliği kapsamında Terme Belediyesi, ilçe sınırları içinde önemli çalışmalara imza atıyor. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması ve atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılması adına yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede kağıt-karton, plastik, cam, metal, elektrikli elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar, pil atıklarının birbirlerine karıştırılmadan ayrı ayrı atılabildiği Mobil Atık Getirme Merkezleri ilçenin dört bir yayına yerleştirildi.

BAŞKAN KILIÇ’TAN İNCELEME
Yapımı hızla devan eden 1’inci Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde incelemelerde bulunan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, çevreyi ve doğayı çok önemsediklerini belirterek, “Temiz ve güzel bir Terme için çevre çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Eğitimlerden, çevre bilincinin oluşmasına yönelik kampanyalara, gönüllü etkinliklerine kadar birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Başkan Kılıç ayrıca, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan aldığımız hibe kapsamında 74 adet ambalaj ayıkları toplama kafesi, 10 adet atık yağ toplama kumbarası, 4 Adet büyük mobil atık getirme merkezi ve 236 adet çöp konteynerini ilçemize kazandırdık” açıklamasında bulundu.

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.