Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘MESAİ’ DEĞİŞİYOR!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mesailerde değişikliğe gideceklerini ve personelin rızası dahilinde hafta sonu çalışıp, hafta içi izin kullanacaklarını söyledi

‘MESAİ’ DEĞİŞİYOR!
REKLAM ALANI
18 Kasım 2022 17:27

33 gündem maddesinin görüşüldüğü Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda Mustafa Demir başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde söz alan Başkan Mustafa Demir, belediyedeki daire başkanlıklarının mesai saatlerinde gidecekleri değişiklikler hakkında açıklamalarda bulundu.

MESAİ

HAFTA SONU İŞ, HAFTA İÇİ TATİL
Bazı daire başkanlıklarında çalışma saatleri ve izin günlerinde değişiklik yapacaklarını ifade eden Mustafa Demir, “Daire başkanlıkları çalışmasında değişikliğe gideceğiz. Belediyelerin hizmetleri mesai kavramıyla sınırlı değil. Daire başkanlıkları görevleri yerine getirirken sabah 08.00 akşam 17.00 mesai ve hafta sonu izin kavramıyla bu hizmetlerin yürümediğini görüyoruz. Dolayısıyla herkes için değil, daire başkanlıklarının hizmet üretme noktasında mesailerini planlayacağız. Öyle bir düzene gidiyor. Bu teamül oluşmamış. Birisinin tatili salı-çarşamba olur, hafta sonu çalışır. Rızayla ama böyle olabilmeli. Şimdi biz çalıştıralım, mesaiye gelsin, bir de hafta sonu çalıştıralım bir de ona mesai verelim. Bu doğru değil” dedi.

MESAİ

DAİRE BAŞKANLIKLARINDA DA DEĞİŞİM
Bazı daire başkanlıklarında yeni mesai sistemine geçeceklerini açıklayan Demir, “Böyle bir sistemi de uygulamaya çalışacağız. Personel arkadaşlarımız ve ilgili daire başkanlarımızda büyük bir gayret ve heyecan var. Bu durumu belediyemize yerleştireceğiz. Seçimler olacak, daire başkanları değişecek belki ama ana sistem olarak belediyenin değişmemesi, gelecek olan siyasi iradenin de politikalarını ve projelerini hayata geçirecek refleksi de kaybetmeden bir yapı üzerinde gayret ediyoruz. Örneğin; sosyal hizmetler dairesi başkanlığı ile kültür ve sosyal işler dairesi hizmetlerinin mesai kavramı tamamen değişecek. Eski Makro AVM’nin projesi bitiyor. 2 daire başkanlığı da orada olacak. Orada cumartesi-pazar tam mesai olacak ama personelin 2 günlük tatili kendilerinin rızası istikametinde değişecek” diye konuştu.

MESAİ

Öte yandan, imar konularından oluşan ve komisyondan havale edilen 33 gündem maddesinin tamamı meclis üyeleri tarafından karara bağlanarak, kasım ayı meclis görüşmeleri sonlandırıldı.

MESAİ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.