Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Meşhur Bafra Pidesine Coğrafi İşaret tescili denetimi gerçekleştirildi

Bafra İlçemiz ile özdeşleşen “ Bafra Pidesi” nin denetimi 10.01.2017 tarih ve 29944 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 49.maddesine istinaden 07/12/2017 tarihinde Bafra da gerçekleştirildi

Meşhur Bafra Pidesine Coğrafi İşaret tescili denetimi gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
8 Aralık 2017 22:26

Denetim Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bafra Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, “Baframızın Ürünlerinin Marka değerinin arttırılması konusunda Coğrafi İşaret belgeleri büyük önem arz etmektedir. Bafra Pidesinin Marka değerinin arttırılması ve ürünümüzün kalitesinin bir standart altında korunabilmesi için Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapılmış ve Bafra Pidesi Coğrafi işaret tescili alınmıştır”. Bafra Pidesi için denetim ve takibinin odamızca yapıldığı ve  diğer firma denetimleriyle de devam edeceğini vurgulayan Başar,sürekliliğini sağlama noktasında ulusal fuarlar ve etkinlik katılımlarında ürünlerimizin  tanıtımlarını yapmaktayız. Bafra Kaymaklı Lokumu için Coğrafi İşaret Başvurusunu gerçekleştirdiklerini sırada Bafra dondurması, Bafra Manda Yoğurdu ve Bafra Pirinci olduğunu söyledi.

Denetim komisyonu tarafından Coğrafi işaretlerin üreticileri STH Gıda Ltd. Şti.,Müjgan Kesim Niyazi Kesim Restoran, Turan Özkülünk Turan Ustayerinde ziyaret edildi ve üreticilere denetimin önemi anlatılarak şartnameye uygunlukları açısından da denetim gerçekleştirildi.Odamız Başkanlık Makamında gerekli doküman ve raporlamalar yapıldı. Samsun TSE den Hülya Mengenecioğlu, Ankara Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener şartnamenin uygunluğunu ve odamızın konuyla ilgili özverili çalıştığını beyan etti.

Denetime,Bafra Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Göksel BAŞAR, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası  Genel Sekteri Talip Şahin Bafra Ticaret ve Sanayi Odası  Muhasebe ve Coğrafi İşaretler Sorumlusu Mehmet Can Akar, TSE den Hülya Mengenecioğlu, Coğrafi İşaret Danışmanı Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener ile konuyla ilgili diğer yetkililer katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.