Dolar 32,5615
Euro 34,7183
Altın 2.409,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Meşhur Bafra salçalık kırmızıbiberde hasat zamanı

Bafra Ovası’nda yetiştirilen, tadıyla ve kalitesiyle öne çıkan salçalık kırmızıbiberin hasadı başladı

Meşhur Bafra salçalık kırmızıbiberde hasat zamanı
REKLAM ALANI
22 Ağustos 2017 12:26

Bafra Ovası’nın gözde ürünlerinden olan salçalık kırmızıbiber toplanmaya başladı. Boyu 10-20 santim arasında ve ağırlığı 250 gramı bulan Bafra kırmızıbiberi, bu yıl yaklaşık 25 bin dönüm arazi üzerine ekildi. Hasadına başlanan kırmızıbiberin ilk hafta hale giriş fiyatı 2 lira iken, bir hafta sürede 1 lira 20 kuruşa kadar düştü. Kalitesi ve aromasıyla salçalık kırmızıbiberde iddialı olan üreticiler, Bafra salçalık kırmızıbiberin Türkiye’de bir numara olduğunu söylediler.

Yaklaşık 30 yıldır salçalık kırmızıbiber üreticisi olan Mustafa Bayrak, “Bafra biberinin kalitesi Türkiye çapında. Salçası iyi olduğu için tüccarlar bu biberi daha fazla tercih ediyor. Sadece salçası değil kızartması közlemesi de çok güzel oluyor. Diğer illere göre biz iddialıyız. Bafra salçalık kırmızıbiber daha kaliteli” dedi.

ÖZER: “BESİN DEĞERİYLE, GÜZELLİĞİYLE, LEZZETİYLE BİR NUMARAYIZ”

Bir başka üretici Cihan Özer, “Kırmızıbiberin özellikleri; dayanıklı olması, iri olması, güzel olması etli olmasıdır. Lezzet olarak çok iyi. Biberimiz yerlidir. İç Anadolu’ya, Doğu’ya ve İstanbul’a gidiyor buradan. Bafra biberinde iddialıyız. Besin değeriyle, güzelliğiyle, lezzetiyle bir numarayız” diye konuştu.

ŞAHİN: “TÜRKİYE ÇAPINDA İDDİALIYIZ”

Bafra Ovası’nda 14 üründe iyi tarım uygulamasının yapıldığını belirten Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Şahin, “Salçalık kırmızıbiberimiz de bunlardan biri. Bafra biberi çoğunlukla salça olarak tüketiliyor. Biber işi uğraş gerektiriyor. Hasadı 1,5-3 ay arası değişiyor. Dönümden 3 ton ürün alınabiliyor. Yeşil olarak ta toplanabiliyor. Aroması çok iyi bir biberimiz var. Kalitesinde aromasında Türkiye çapında iddialıyız. Salçalık kırmızıbiber yıllardan beri Bafra Ovası’nda ekiliyor. Fakat fiyat konusunda biraz sıkıntılarımız var” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.