‘MESLEK LİSELİLER’DEN ‘ORTAOKUL’ ÇAĞRISI!
Samsun’da, Dernek Başkanı Seydahmet Çay, sanayide ara eleman sıkıntısının giderek büyüdüğünü belirterek, meslek lisesinin ortaokul bölümlerinin yeniden açılmasını istedi
Samsun Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise Mezunları Derneği Başkanı Seydahmet Çay, sanayide ara eleman sıkıntısının giderek büyüdüğünü belirterek, meslek lisesinin ortaokul bölümlerinin yeniden açılması gerektiğini söyledi. Çay, “4+4+4 sisteminden sonra meslek okullarının orta kısmının açılması bir zaruret olmuştur” dedi.
LİSE BAHÇESİNDE BULUŞTULAR
Seydahmet Çay, Samsun Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise Mezunları Derneği’nin geleneksel Pilav Günü etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Lise bahçesinde düzenlenen ve çok sayıda dernek üyesi ile mezunun katıldığı etkinlik sonrası bir açıklama yapan Seydahmet Çay, meslek liseleriyle ilgili önemli bir çağrıda bulundu.
ARA ELEMAN SIKINTISI BÜYÜYOR
Öğrencilerin meslek liselerine geç yaşta başladığını belirten Çay, bu durumun meslek öğrenimini olumsuz etkilediğini söyleyen Çay, şöyle devam etti:
“Türkiye genelinde sanayide ara eleman yani çırak bulmak neredeyse imkansız hale geldi. 4+4+4’ün üçüncü bölümünde yani lise sınıfında öğrencinin yaşı 15-16 gibi endüstri meslek lisesine gelen öğrenciler mesleği yani sanatı maalesef öğrenemiyorlar. 4+4 başladığında yani meslek okullarının orta kısmı açılması bir zaruret olmuştur.
‘SANAYİDE DEVRİM OLUR’
11-12 yaşındaki öğrencilerin hem disiplin edilmesinde hem de mesleği daha iyi öğreneceğine dair yüksek bir kanı var. Bununla ilgili sanayicilerle görüş birliğine vardık. Yani işin gerçeği 4’üncü sınıftan sonra muhakkak meslek okullarının orta kısmı zarurettir. Bu anlamda 4’üncü sınıftan sonra özellikle endüstri meslek ortaokullarının açılması gelecekte sanayide bir devrim olacaktır. Bu konunun değerlendirilmesi ve bir çalışma yapılması Türkiye ve öğrencilere büyük bir fayda sağlayacaktır.”

PİLAV GÜNÜ GELENEĞİ: Samsun Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen geleneksel Pilav Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi.






