Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

‘MEYDAN’A DAVET!

Samsun’da TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yöneticileri, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda düzenlenecek etkinlikleri görüşmek için bir araya geldi

‘MEYDAN’A DAVET!
REKLAM ALANI
13 Nisan 2022 18:04

Pandeminin ardından ekonomik kriz, işsizlik, zamlar ile sarsılan ülke gündeminde işçilerin ve emekçilerin gözü 1 Mayıs İşçi Bayramı’na çevrildi. Samsun’da da
ÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB bir araya gelerek 1 Mayıs’ta düzenlenecek etkinlikleri masaya yatırdı.

‘BU DÜZEN EZDİKÇE EZİYOR’
1 Mayıs için oluşturulan birliktelik adına basın açıklamasını yapan KESK Dönem Sözcüsü TÜM BEL-SEN Başkanı Suat Yıldız, kısaca şunları söyledi:

“Bu düzen toplumun işini, aşını geçimini ve sağlığını korumuyor, aksine tehdit ediyor. Bu düzenin çarkları, dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten bizleri ezdikçe eziyor. Bu düzenin çarkları, zengini daha zengin etmek, bankaların kasalarını doldurmak, şirketleri ihalelerle beslemek üzere kurulmuş.

İŞSİZLİK, AÇLIK, YOKSULLUK
Halk işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, borçlarla, salgınla mücadele ederken AKP iktidarı ülkenin tüm kaynaklarını, bir avuç patrona ve ayrıcalıklı zümreye aktarıyor. Halk işe, ekmeğe, insanca bir yaşama olduğu kadar demokrasiye, adalete ve hukuka da aç. Bu düzen yurttaşların hakkını, hukukunu çiğniyor, adaletsizliği büyütüyor. Hakkını arayan ve gerçekleri söyleyen herkes bu düzenin hukuk dışı zorbalıklarıyla karşı karşıya kalıyor.

İNSANCA YAŞANACAK BİR ÜLKE
20 yıldır ülkeyi yönetenler ve tüm yetkileri tek kişide toplayanlar sorumluluktan kaçamaz. Ülkenin kanayan sorunlarını kendi dışındaki herkese ve her şeye bağlayan bir yönetim anlayışına artık yeter diyoruz. cBiz işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, tüm sömürülenler, yoksullaşanlar ve ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 84 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA BULUŞALIM
İşte bu noktada TÜRK-İŞ-DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak, Samsun Cumhuriyet Meydanında 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı kutlama etkinlikleri programını oluşturmak üzere toplanmış olup, gerekli yasal izin başvurularımızı yapmış bulunmaktayız. Emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan HERKESİ 1 Mayıs’ta Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda buluşmaya çağırıyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.