Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

‘MEZHEPÇİLİK, İHANETTİR!..’

Ladik ve Havza ilçelerinde Alevi vatandaşları ziyaret eden MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “Bu coğrafyada mezhepçilik yapmak en büyük fitnedir, ihanettir” dedi

‘MEZHEPÇİLİK, İHANETTİR!..’
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2022 17:31 | Son Güncellenme: 5 Temmuz 2022 17:39

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ladik ve Havza ilçelerinde Alevi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı mahalleleri ziyaret etti. Karapıçak, “Alevi İslam inancını benimseyen kardeşlerimiz aziz milletimizin yeri dolmaz fertleridir. Bu coğrafyada mezhepçilik yapmak en büyük fitnedir, ihanettir” dedi.

‘HEMŞEHRİLERİMİZLE HEMHAL OLDUK’
MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve beraberindeki heyet, Havza ve Ladik’te 20 köy muhtarını ziyaret etti. Alevi vatandaşlarla da bir araya gelen, Cemevlerini de ziyaret eden Karapıçak ve beraberindekiler, sorunları dinledi. Ziyaretler sonrasında açıklama yapan Karapıçak, “Muhtar ziyaretlerimize İlçe Başkanlarımızın da katılımlarıyla Havza ve Ladik’te devam ettik. Bayram öncesi yaptığımız bu gezilerimizde özellikle Alevi vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin yoğunlukta yaşadığı kırsal mahallelerimizi ve Cemevlerini ziyaret ettik. Hemşehrilerimizle hemhal olmak bizleri ziyadesiyle memnun etti” diye konuştu.

‘CEM OLMAYA, BİR OLMAYA GELDİK’
“Alevi İslam inancına sahip vatandaşlarımızın beklentilerinin karşılanması konusunda MHP’nin en hassas davranan partilerin başında gelmektedir” diyen Karapıçak, “Muhtar ziyaretlerimizde özellikle Alevi İslam inancına sahip Türkmen mahallelerini bir programda ziyaret etmek istedik. Bunun temel nedeni içerisinden geçtiğimiz süreçte cem olmaya, bir olup ilimiz için, ilçemiz için, bölgemiz için, mahallemiz için neler yapabileceğimiz konuşmaya, ülke için gördüğümüz hayır rüyalarını paylaşmaya geldik” ifadelerini kullandı.

EMPERYALİZM VE İŞBİRLİKÇİLERİ
MHP’li Abdullah Karapıçak, emperyalizmin ve buna bağlı içte ve dıştaki işbirlikçilerinin tarihin bir çok döneminde tüm dünyada olduğu gibi bu topraklarda hem dinî, hem etnik hem de mezhebe dayalı hassasiyetleri kaşıyarak fitne peşinde olduğunu söyledi. Karapıçak, “Alevi İslam inancını benimseyen kardeşlerimiz aziz milletimizin yeri dolmaz fertleridir. Bu coğrafyada mezhepçilik yapmak en büyük fitnedir, ihanettir. Bu fitneyi bir olarak, cem olarak diyalogla ve hoşgörüyle yok etme çabası ülke adına, bu coğrafya adına en büyük hizmettir. Heteredoks bir İslam inancını yani Halk İslam’ını benimsemiş olan Türkmen kardeşlerimiz Türklüğün kültürü, töresi ve ahlak anlayışını inanışıyla birleştiren ve Alevi İslam inancına göre dinini yaşayan hemşehrilerimizi ziyaretlerimiz şahsıma ve birlikte olduğumuz dava arkadaşlarımıza çok farklı duygular yaşattı. Şunu anladık ki çok daha sık bir araya gelip cem olmalıyız” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.