Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

MHP’YE SAMSUN’DA KAÇ BELEDİYE?

Seçim bölgesinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, yerel seçimlerde MHP ile ittifak yapacaklarını açıkladı, “Aday açıklama tarihini de geciktirme yanlısı değiliz” dedi

MHP’YE SAMSUN’DA KAÇ BELEDİYE?
REKLAM ALANI
10 Kasım 2023 17:44 | Son Güncellenme: 10 Kasım 2023 17:45

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralının uygulanacağını, bazı istisnaların ise olabileceğini söyledi.

İSRAİL’E TEPKİ, ATATÜRK’E ANMA
Karadeniz illerindeki belediye başkanları ve başkan adayları ile mülakat yapmak için Samsun’a gelen Yusuf Ziya Yılmaz, memleketinde bir dizi programlara da katılacak. Yılmaz, ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Yılmaz, yaklaşan yerel seçimler öncesinde önemli açıklamalarda bulunurken, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki gösterip, vefatının 85. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’e rahmet diledi.

YEREL SEÇİMLERDE 3 DÖNEM KURALI
Üç dönem kuralının bu yerel seçimlerde de uygulanacağının altını çizen Yılmaz, “Yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı uygulanacak. Bazı istisnalar belki olabilir. İstisnalar konusunda bir bilgi sahibiyim diye söylemiyorum, sadece bundan önce çok istisnai bazı yerlerde 3 dönem üzerine ilaveler yaptığımız yerler olmuştu. Beldelerde veya küçük yerleşim birimlerinde bunları yapmıştık” dedi.

‘SEÇİME MHP İLE GİRİYORUZ’
Yerel seçimlerde MHP ile ittifak yapacaklarını açıklayan Yılmaz, “Aday açıklama tarihini de geciktirme yanlısı değiliz. Adaylarımızın biran önce sahaya çıkıp, çalışmalarını yapmaları için teşkilatlarımızın da motivasyonlarını canlı kılarak, adaylarımızın en erken açıklanması için bir çaba içerisinde olacağız. Tarih henüz belli değil. Biran önce adaylarımıza zaman kullanma fırsatı verecek süreci çok hassasiyetle takip ediyoruz. İttifak görüşmeleri ile ilgili olayımız var. Yoksa adayımızın tespiti ile ilgili süreç hep işledi ve işliyor. O konuda tecrübemiz çok var. Seçime Cumhur İttifakımızın ortağı MHP ile giriyoruz. Birlikte yapılacak çalışmalar da bize belki biraz zaman kaybettiriyor. Onu da telafi edip, en kısa sürede gereğini yapacağız” diye konuştu.

‘MHP 7 BELEDİYE İSTİYOR’ İDDİASI
Samsun’da MHP’nin 7 belediye istediği iddiaları ile ilgili soruya da cevap veren Yılmaz, “İttifak görüşmeleri yeni yapılıyor. Sahada insanların gönlünden geçen, arzu ettiklerini ifade etmeleri bizim konumuz olmamalı. Bir takım insanlar böyle şeyleri arzu edebilirler. Arzu ettikleri şeyleri belli ortamlarda ifade de edebilirler ama bu konuda henüz daha çok işin başındayız. İller ölçeğinde MHP de daha fazla ilçede, yerleşimde temsil ortamı bulmak istiyor. Onlar hep görüşülüyor. Şu anda görüşme aşamasında olduğu için henüz kesinleşmiş bir şey yok” dedi.

İl başkanlığındaki basın toplantısına ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ve partililer katıldı.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.