Dolar 32,3627
Euro 34,6451
Altın 2.388,79
BİST 10.179,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

MHP’YE ‘TAŞ’ ATTI AK PARTİ’YE GÖZ KIRPTI

MHP Bafra Belediye Meclis Üyesi Soner Taş, AK Parti’den belediye meclis üyeliğine başvuru yaptı.

MHP’YE ‘TAŞ’ ATTI AK PARTİ’YE GÖZ KIRPTI
REKLAM ALANI
8 Şubat 2019 19:12 | Son Güncellenme: 8 Şubat 2019 19:14

Taş’ın partisinden istifa etmeden, AK Parti’den adaylık başvurusu yapması eleştirilere neden oldu.
BİR TUHAF BAŞVURU
Samsun’da seçimin en hareketli ilçelerinden biri olan Bafra’da cumhur ittifakına zarar verecek bir durum yaşandı. MHP Bafra Belediye Meclis Üyesi Soner Taş partisinden istifa etmeden AK Parti’den meclis üyeliği için adaylık başvurusu yaptı. Sonrasın da eleştirilerin hedefi haline gelen Taş’a en başta MHP’liler isyan ederken, AK Parti’nin bu adaylık müracaatını nasıl değerlendireceği ise merak konusu oldu.
BÜYÜK TARTIŞMA YARATIR
MHP’den, AK Parti’ye geçen Soner Taş’ın MHP İlçe Başkanlığının bilgisi doğrultusunda mı AK Parti’den meclis üyesi oldu? Sorusuna cevap aranırken, İlçe Başkanı olarak AK Parti’den başkan yardımcılığı istediği konuşuluyor. Taş’ın, pazarlık sonucu geçtiği iddiaları da gündeme gelirken, bu transferin MHP tabanında ciddi rahatsızlıklara yol açacağı ve büyük tartışmaları da beraberinde getireceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.
CUMHUR İTTİFAKINA AYKIRI
Gerek AK Parti’de gerekse MHP’de 2 partinin etik değerleriyle örtüşmeyen bir meclis adaylığı başvurusu olduğu görüşünde birleşen partililer MHP’li Soner Taş’ın meclis üyesi olarak kabul edilmesi bir tarafa partiden ihraç edilmesi gerektiğini dillendiriyorlar. Bu tarz uygulamaların Cumhur İttifakına aykırı hareketler olduğunun altı çizilirken, Taş’ın AK Parti’den rant elde edebilmek için aday olduğu iddiları da gündemde.
ADAYLIĞI KABUL EDİLECEK Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’nin cumhur ittifakına en ufak bir hale getirilmemesi konusunda kesin talimatları olmasına rağmen Meclis Üyesi Soner Taş’ın şahsi çıkarları uğruna partisinden istifa edecek olması, AK Parti’den meclis üyesi adayı olması ise ittifak ruhuna zarar vereceği partililer tarafından dile getiriliyor. AK Parti kanadında da bu adaylık başvurusunun şimdilik askıya alındığı ifade ediliyor.

Bafra MHP ve Ak Parti İlçe Başkanlarına soruyoruz
İşte cevaplanmayı bekleyen o sorular:

  • Soner Taş MHP Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etti mi?
  • Soner Taş MHP İlçe Başkanlığı bilgisinin doğrultusunda mı AK Partiden meclis üyesi oldu?
  • İlçe Başkanı olarak Ak Parti den başkan yardımcılığı istediğiniz konuşuluyor. Bu transfer bu pazarlık sonucu mu gelişmiştir?
  • Bu transfer MHP tabanında rahatsızlık yaratmaz mı?
  • AK Partinin MHP’li meclis üyesi transfer etmesi sizce etik mi?
  • MHP İlçe Teşkilatı yönetimce tartıştı mı?
  • Bu transfer Cumhur İttifakına aykırı değil mi?

Haber / Musa GÜN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.