Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

MUHALEFET BİRBİRİNE GİRDİ!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’, Samsun’da CHP ve MHP il başkanlarını karşı karşıya getirdi. Her 2 başkan da birbirinden sert açıklamalar yaptı

MUHALEFET BİRBİRİNE GİRDİ!
REKLAM ALANI
18 Haziran 2017 22:45

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, ‘Adalet Yürüyüşü’nü attığı twitler’le eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli’yi, ‘tabanından korkmakla’ suçlarken yanıt MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin’den geldi. Tekin, Akcagöz’e, “Genel başkanımızı eleştirmeye hakkın da, haddin de yok” yanıtını verdi.

‘BAHÇELİ, TABANINDAN KORKUYOR’

Devlet Bahçeli’nin adalet yürüyüşünden neden rahatsız olduğunu anlamadığını dile getiren CHP İl Başkanı Akcagöz, “Sayın Bahçeli’nin en büyük çekincesi, sanıyorum ki kendi parti tabanı. Yoksa, sadece ‘adalet’ talep eden bir yürüyüşten neden çekinsin ve böyle bir eyleme tepki göstersin? Ancak duyarlı her kesimin bu yürüyüşe desteğini açıklaması, Bahçeli’nin anlamsız tepkilerini boşa çıkarmaya yetmiştir. Bahçeli’nin, kendisi gibi düşünmediği ve yönetim anlayışını benimsemediği için kendi teşkilatına nasıl bir muameleyi uygun gördüğünü hepimiz gördük. Adalet lafından bundan rahatsız olmuş olabilir” dedi.

‘KORTEJDE HERKESİN YERİ VAR’

MHP tabanının bizzat Devlet Bahçeli’nin talimatıyla adaletsizliğe maruz kaldığını iddia eden Akcagöz, “Görevden alınan, siyaseten köşeye itilen ama memleket duyarlılığı yüksek bir MHP’li kesimin varlığı da Bahçeli’yi rahatsız ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu, adalet için yürüyüş kararı almışsa, bu sadece bir kesim, bir siyasi taraf için değildir. Kendisini mağdur gören, adalet isteyen herkesin bu kortejde yeri var. Dolayısıyla, MHP’nin ötelenmeye çalışılan kesiminin de adalet için yollara düşme endişesi, sayın Bahçeli’yi rahatsız etmektedir” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU ANLAMADI, O DA ANLAMAZ!’

Tufan Akcagöz’ün Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili açıklamalarına MHP Samsun İl Başkanı TanerTekin’den yanıt geldi. Tekin, “CHP’li Akcagöz sayın Bahçeli’nin ortaya koymuş olduğu sağduyulu davranışı ve yapmış olduğu tarihi uyarıları anlamadığını söyleyerek bir takım eleştirilerde bulunmuştur. Buna da haddi ve hakkı olmayarak MHP’nin iç meselelerini örnek göstermiş ve genel başkanımızı demokrat olmamakla suçlamıştır. Tufan Bey’in, genel başkanımızı anlamamasına şaşırmıyoruz. Genel başkanları dahi anlamamıştır ki Tufan Bey’in anlamaması gayet doğaldır” dedi.

MHP KAÇKINI 3-5 KİŞİ…

CHP’nin kendi içindeki problemlere çözüm araması gerektiğini dile getiren MHP’li Tekin ayrıca, “Genel Başkanımız çok güzel ifade etmişlerdir. Akılsız başın cezasını ayaklar çeker sözü tam anlamıyla yerini bulmuştur. CHP İl Başkanı parti tabanımızın rahatsız olduğunu ifade etmiş, kendince MHP’nin iç meseleleri hakkında yorum yapmıştır. Kendisine tavsiyem MHP’li olmanın onurunu daha fazla taşıyamayan ve aramızdan kaçkın 3-5 kişiyi ciddiye alarak MHP’nin tabanını temsil ettiğine kendini inandırması çok doğru bir yaklaşım değildir ve bundan acilen vazgeçmelidir. MHP’nin tabanı da tavanı da yoktur” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.