Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘MÜHENDİSLERİN HAKLARI DÜZENLENMELİ’

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, kamuda görev yapan mühendislerin ek gösterge, ek ödeme ve ücret iyileştirmelerine yönelik düzenleme yapılmasını istedi

‘MÜHENDİSLERİN HAKLARI DÜZENLENMELİ’
REKLAM ALANI
20 Ocak 2023 17:10

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, yıllarca eğitimini üstlendiğimiz çocuklarımızın geleceğini başka ülkelerde aramasının hepimizin ortak kaybı olduğunu ifade ederek, “Bu durumun önüne geçebilmek için kamuda mühendis, mimar ve şehir plancısı istihdamı sağlanmalı ve istihdam edilen meslektaşlarımızın ekonomik ve özlük hakları iyileştirilmelidir. Bu konuda vermiş olduğum kanun teklifim var. Meclis kabul ederse mağduriyet giderilmiş olur” dedi.

'MÜHENDİSLERİN HAKLARI DÜZENLENMELİ'

‘SORUMLULUK MÜHENDİSLERDE’
Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Kamuda 70 ile 80 bin arasında mühendis çalıştığı bilinmektedir. 2002 yılında kamu kurumları tarafından yürütülen 3.134 adet projeye toplam 184 milyar TL ödenek tahsis edilmiş, 2023 yılında ise bu tür projelere kamunun yatırım miktarının 643,2 milyar TL olacağı tahmin edilmektedir. Bu bağlamda, kamu kaynaklarının harcanmasının önemli bir kısmının sorumluluğu kamu mühendislerinin üzerindedir. Tüm bu risk ve sorumluluğun karşılığı olarak, 2022 Aralık ayı verilerine göre bir mühendisin ortalama maaşı 13.500 TL’dir” açıklamasında bulundu.

‘DENGE BOZULDU’
Milletvekili Yaşar, “Kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının yıllar içerisinde dengi olan hakim, savcı ve doktorluk gibi mesleklerin çok gerisinde kaldığı görülmektedir. Son zamanlarda, sağlık personelleri, öğretmenler, adalet personelleri, akademisyenler, din görevlileri gibi birçok kamu personeline çeşitli düzenlemelerle iyileştirmeler yapılmasına karşın, kamu mühendislerine herhangi bir iyileştirme yapılmamıştır”ifadelerine yer verdi.

‘RİSK TAZMİNATI TALEBİ’
Bedri Yaşar, “Taleplerini onlar adına buradan dile getiriyoruz. ‘Teknik iyileştirme’ adı altında mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir iyileştirmenin kamuda çalışan tüm mühendisler için düzenlenmelidir. Kamuda çalışan tüm mühendislere aldıkları büyük sorumluluğa karşılık olarak ‘risk ve sorumluluk tazminatı’ adı altında yeni bir ödeme kalemi oluşturulmalıdır” dedi.

‘KANUN TEKLİFİM VAR’
Yaşar, “Ek ödemeler, denk meslekler göz önünde bulundurularak tüm mühendisler için artırılmalıdır. Kamudan emekli olmuş mühendis, mimar ve şehir plancılarının emeklilik hakları ve aylıklarında da artış yapılmalıdır. Bununla ilgili TBMM’ye sunmuş olduğum bir kanun teklifim var. Teklifimizi Meclis kabul ederse mühendislerin yaşadıkları mağduriyet de giderilmiş olur” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.